Η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με την πρόθεση της Μεγάλης Βρετανίας να κλείσει τα σύνορά της στους Έλληνες πολίτες μετά από ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα, είναι πολιτικά και διπλωματικά απαράδεκτη, ιδιαίτερα όταν εκφέρεται από αρχηγό κράτους. Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι τέτοιου τύπου ολισθήματα δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο προκειμένου να αντιμετωπίσει η ΕΕ την οικονομική κρίση που την πλήττει συνολικά.
Η Μεγάλη Βρετανία φιλοξενεί στο έδαφός της την έδρα του κερδοσκοπικού τραπεζικού συστήματος που αποτελεί τον πυρήνα δημιουργίας των προβλημάτων που βιώνουν καταστροφικά οι ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα η Ελλάδα. Ο κ. Κάμερον θα όφειλε να προβεί σε σχετικές διορθωτικές κινήσεις στο εσωτερικό της χώρας του προτού προβεί, με απαράμιλλη ομολογουμένως ευκολία, σε διαλυτικές των ευρωπαϊκών δεσμών δηλώσεις.
Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες διπλωματικές κινήσεις προκειμένου ο κ. Κάμερον να αναιρέσει τις σχετικές δηλώσεις, οι οποίες πλήττουν τόσο την αξιοπρέπεια της χώρας μας, όσο και την αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών που συνιστά έναν εκ των θεμέλιων λίθων της ευρωπαϊκής ενοποίησης .
Ο κ. Κάμερον και οι συν αυτώ, οφείλουν να θυμούνται ότι ο λαός στον οποίο απευθύνονται, στους δύο παγκόσμιους πολέμους ανιδιοτελώς στάθηκε στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας πληρώνοντας τεράστιο τίμημα. Η Ελλάδα σε αυτές τις κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες για την Ευρώπη δεν επέλεξε το δρόμο χωρών που σήμερα τη δείχνουν με το δάχτυλο. Μήπως τα ελληνικά μουσεία στολίζονται από κλεμμένα έργα υψηλής πολιτιστικής αξίας και ως εκ τούτου ο κ. Κάμερον αισθάνεται ότι μπορεί να απευθύνεται με αυτό τον τρόπο στη χώρα μας;
To Γραφείο Τύπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου