Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τις διώξεις των 17 για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου



Την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ζήσαμε μια πρωτοφανή σε μέγεθος, έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές λιτότητας.

Σε συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεψν της 48ωρης πανεργατικής απεργίας στις 19 & 20 Οκτώβρη, ο λαός με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή του, για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Η πλειοψηφική αυτή αντίσταση δημιούργησε τριγμούς στο αστικό μπλοκ εξουσίας, το οποίο, θέλοντας να καταστείλει κάθε αντιμαχόμενο κομμάτι της κοινωνίας, οδήγησε στο σχηματισμό δικογραφίας στοχοποιώντας 17 διαδηλωτές, παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης, που ποινικοποιεί το βασικότερο πολιτικό δικαίωμα του λαού, την ελευθερία να διεκδικεί και να διαδηλώνει!

Η Νεολαία Συνασπισμού καταδικάζει την παράνομη αυτή κίνηση εκφοβισμού και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε έρευνα και κάθε δίωξη σε βάρος όσων στις 28 Οκτωβρίου 2011 έκαναν το αυτονόητο: Καταδίκασαν την κυβέρνηση και τους καλοθελητές της, που καταργούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, στερούν από τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιούν τον δημόσιο πλούτο, αυξάνουν τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνουν την δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία και την κοινωνική πρόνοια.

Σε κάθε προσπάθεια καταστολής των δικαιωμάτων μας, θα μας βρουν απέναντί τους!

Το Γραφείο Τύπου

25/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου