Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ


Όλες αυτές τις μέρες ζήσαμε ένα απίστευτο παρασκήνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Στόχος τους να εμποδίσουν τη λαϊκή ετυμηγορία.

Ο κ. Παπανδρέου, παρόλο που αναγκάζεται υπό το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου, από το αποτέλεσμα του παρασκηνιακού μαγειρείου και των διαβουλεύσεων θα πρέπει μάλλον να αισθάνεται ανακουφισμένος.

Ο πρωθυπουργός, που μας έβαλε στα κρυφά στο ΔΝΤ, που συμφώνησε δανειακές συμβάσεις υποτέλειας, δίχως να τις φέρει στη Βουλή, δεν θα θέσει τελικά τις επιλογές του στην κρίση του λαού.

Θα τις φορτώσει στον επόμενο.

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε νωρίτερα από όσο μπορούσαμε να φανταστούμε τις εκπτώσεις.

Αρχικά αποδέχτηκε τη δανειακή σύμβαση που όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε. Στο τέλος αποδέχεται και τα δεινά των σκληρών μέτρων που αυτή θα αποφέρει.

Από το «οι μάσκες έπεσαν» κατέληξε μέσα σε 24 ώρες στο «είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω».

Τα κόμματα που χρεοκόπησαν με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις τους τη χώρα και τον ελληνικό λαό, τώρα ενώνουν τις αποτυχίες τους για να μας σώσουν.

Στην πραγματικότητα αναλαμβάνουν τη συνευθύνη της υποτέλειας, της κοινωνικής διάλυσης και της εκχώρησης κυριαρχίας.

Εθελοτυφλούν όμως πιστεύοντας ότι, αν είναι όλοι μαζί, τότε κανένας δεν θα τους ζητήσει ευθύνες. Αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.

Και τότε ούτε οι απειλές του κ. Ρεν, ούτε οι εκβιασμοί του συστήματος της διαπλοκής θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους.

Εμείς, για άλλη μια φορά, θα πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι υπηρεσιακή. Θα πάρει κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα και το λαό μας για δεκαετίες.

Ο δρόμος που εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό να επιλέξει, γνωρίζουμε ότι δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ξέρουμε όμως, ιδιαίτερα μετά την πανικόβλητη αντίδραση της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ στο άκουσμα και μόνο της πιθανότητας ο λαός μας να επιλέξει με δημοψήφισμα το μέλλον του, ξέρουμε ότι η χώρα μας, παρά τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, έχει τεράστιες διαπραγματευτικές δυνατότητες.

Αν αποδεχτούμε τη δανειακή σύμβαση, θα έχουμε μια κόλαση δίχως τέλος. Θα φτωχύνει ο λαός μας.

Αν αρνηθούμε τη δανειακή σύμβαση, τότε το καυτό δίλημμα θα περάσει στην απέναντι πλευρά. Στους εταίρους και τους πιστωτές μας.

Οι εθελόδουλες και δειλές ηγεσίες των κομμάτων του μνημονίου στη χώρα μας, μας οδηγούν στην πρώτη επιλογή χωρίς καν να μπουν στον κόπο να μας ρωτήσουν.

Πρόκειται για μια επιλογή εκτροπής και εθνικής καταρράκωσης.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, καλούμε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα της μέχρι χθες πολιτικής και κομματικής τους τοποθέτησης, να μην χαμηλώσουν το φρόνημα. Να μη σκύψουν το κεφάλι.

Γνωρίζουμε ότι η κυρίαρχη προπαγάνδα θα αναπαραχθεί και από τα ΜΜΕ και θα αναπαράγει τους κυρίαρχους εκβιασμούς.

Μην τρομοκρατήστε. Μην τους αφήνετε να σας εκβιάσουν, μην τους αφήνετε να βάλουν τη δημοκρατία στο απόσπασμα.

Όταν ο λαός μας θέλει, έχει τη δύναμη και μπορεί να τους ανατρέψει.

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα και με απλή αναλογική. Αυτή είναι η μόνη λύση της ομαλότητας και η μόνη προοπτική αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής.

Όπως ο λαός μας ανάγκασε την κυβέρνηση Παπανδρέου σε πτώση, έτσι αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει να αναδείξει κι ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που θα καταγγείλει τις αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις και θα αποκαταστήσει τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου