Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ


Ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ της 2 Ιουνίου αναφέρει:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:
Πολύς λόγος έγινε για το νέο κτίριο της Νομαρχίας. Ήταν αναγκαίο έργο κ. Αρκουδάρη; Και αναφέρομαι στους παρόντες καιρούς …
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ: (Κατάληξη απάντησης).
Ευτυχώς το Νομαρχιακό συμβούλιο είχε άλλη άποψη και έτσι ομόφωνα ενέκρινε όλες τις σχετικές αποφάσεις.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
Πράγματι το Νομαρχιακό συμβούλιο είχε αποφάσισε ομόφωνα την δημιουργία ιδιόκτητου κτιρίου της Νομαρχίας.
Θα ήταν ευτύχημα δε, εάν όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα είχαν την δυνατότητα να στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια.
Οι πολίτες θα εξυπηρετούντο καλύτερα, θα εξοικονομούσαν σημαντικά ποσά από αυτά που πληρώνουν για ενοίκια, για φύλαξη η για καθαριότητα κλπ.
Το παράδοξο θα ήταν, αδιαφορώντας το Νομαρχιακό συμβούλιο για όλα αυτά να μην ασχολείτο με το θέμα, όταν μάλιστα υπήρχε δωρεά οικοπέδου του ΤΙΤΑΝ για την ανέγερση του συγκεκριμένου κτηρίου.
Μέχρι αυτού του σημείου λοιπόν, όσα αναφέρει ο κ. Νομάρχης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια, δεδομένου ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε σε περίοδο που δεν αμφισβητείτο η ύπαρξη των Νομαρχιών, ούτε οι υπηρεσίες τους με την σημερινή τους μορφή.
Όταν δηλαδή δεν υπήρχε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Με την νέα διοικητική δομή της χώρας όπου καταργούνται Νομαρχίες και φτιάχνονται ευρύτερες περιφέρειες, καταργούνται Δήμοι και δημιουργούνται νέοι και μεγαλύτεροι η μεταφέρονται αρμοδιότητες από το κράτος προς τις περιφέρειες η από τις πρώην Νομαρχίες στους νέους Δήμους κοκ αλλάζει άρδην η υπάρχουσα διοικητική δομή της χώρας.
Συνεπώς όταν επηρεάζεται ολόκληρο το οικοδόμημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δυο βαθμών, είναι πρακτικά αδύνατο να υπολογίσει κανείς πως θα διαμορφωθούν οι νέες υπηρεσίες.
Πόσα κτίρια πχ θα χρειαστούν, για ποιες υπηρεσίες, που θα βρίσκονται αυτά ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες του λεκανοπεδίου, πόσο προσωπικό θα χρειαστεί η νέα διοικητική δομή της χώρας κοκ.
Επιπλέον τα χρήματα για την ανέγερση του κτιρίου θα προέλθουν από τραπεζικό δανεισμό, ενώ η αποπληρωμή τους θα μεταφερθεί στην ακόμα μη ….. υπάρχουσα περιφερειακή διοίκηση.
Φυσικά, παρόλα αυτά είναι δικαίωμα του κ. Νομάρχη να επιμένει στην δημιουργία του κτηρίου, οφείλει όμως να λέει ολόκληρη την αλήθεια.
Είναι λοιπόν μόνο η μισή αλήθεια ότι το Νομαρχιακό συμβούλιο αποφάσισε την δημιουργία του κτηρίου, δεδομένου ότι αυτό έγινε πριν από την διοικητική μεταρρύθμιση της χωράς δηλαδή τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Η άλλη μισή είναι πως ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα στο Νομαρχιακό συμβούλιο μετά τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, δηλαδή υπό τις νέες συνθήκες.
Όμως, όπως συμβαίνει συνήθως, ο κ. Νομάρχης αρνήθηκε την συζήτηση του θέματος…..
Ολόκληρη δε η αλήθεια είναι η καταψήφιση εκ μέρους μου σχετικού θέματος με το κτίριο που είχε έρθει προς συζήτηση, σε μια από τις τέσσερις επιτροπές της Νομαρχίας της οποίας είμαι μέλος.
Το να επιμένει λοιπόν ο κ. Νομάρχης να φτιάξει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες το συγκεκριμένο κτίριο είναι σαν ‘να ράβει ένα κουστούμι χωρίς να γνωρίζει τις διαστάσεις του σώματος που θα το φορέσει’!
Δικαίωμα του, από εκεί και ύστερα όμως οφείλει να μην συνδέει την επιμονή του αυτή, λέγοντας μισές αλήθειες για το συνολικό ιστορικό του προβλήματος.


ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικεφαλής ‘ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ’
Νομαρχιακός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου