Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία, που το πολιτικό σύστημα της χώρας μας συγκλονίζεται εκ βάθρων, καλούμαστε να συμμετάσχουμε στην προετοιμασία για την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου, η οποία θα αναδείξει τους νέους εκπροσώπους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) υπό τις νέες δομές που σηματοδοτεί το σχέδιο -ήδη Νόμος- «Καλλικράτης».
Σε μία περίοδο όπου η απαξίωση της πολιτικής λόγω των μακροχρόνιων φαινομένων διαφθοράς τόσο σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας όσο και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι έκδηλη σε κάθε πολίτη, οδηγώντας όλο και περισσότερους (κυρίως νέες και νέους) στην αποστασιοποίησή τους από τα κοινά, η ανάγκη για διαφάνεια, αξιοκρατία και άμεση δημοκρατία σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής του τόπου είναι επίκαιρη και επιτακτική όσο ποτέ.
Στην περιοχή μας όπου ο Δήμος Νέας Περάμου συνενώνεται με το Δήμο Μεγάρων δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη θεμελίωση μιας νέας αντίληψης, μιας άλλης προοπτικής στα δημοτικά δρώμενα των δύο πόλεων. Το παλιό επιβάλλεται να παραχωρήσει πλέον τη θέση του στο νέο που δημιουργείται.
Τα υπάρχοντα σχήματα που μας ταλαιπωρούν και ταλαιπωρούνται επί 20 και πλέον συναπτά έτη διεκδικώντας και πάλι την ψήφο μας, είναι αυτά που στην ουσία οδήγησαν στην αναγκαιότητα εμφάνισης καινούργιων εναλλακτικών σχημάτων που χαρακτηρίζονται όχι μόνο από νέες ιδέες για ριζικές αλλαγές και τομές, αλλά κυρίως από μία φιλοσοφία ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς και αίσθηση χρέους απέναντι στις επόμενες γενιές.
Δραττόμενοι της ευκαιρίας αυτής για τον επαναπροσδιορισμό των αντιλήψεων που θα πρέπει να κυριαρχούν και στα τοπικά δρώμενα του νέου μας Δήμου Μεγάρων - Νέας Περάμου, συστήνουμε ομάδα παρέμβασης με την ονομασία "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ", για να δραστηριοποιηθεί είτε για τη σύσταση αυτοτελούς δημοτικού συνδυασμού είτε για τη συνεργασία μέσω προγραμματικών συγκλίσεων, με άλλες κινήσεις και σχήματα.
Με εφόδια τις εμπειρίες που αποκτήσαμε στηρίζοντας και συμβάλλοντας τόσο στο πετυχημένο έργο της “Υπερκομματικής Κίνησης Πολιτών” ως διοίκησης του Δήμου Μεγάρων, όσο και στο θετικό έργο -ειδικά της πρώτης τετραετίας- της “Ανεξάρτητης Δημιουργικής Πορείας” ως διοίκησης του Δήμου Νέας Περάμου, συστρατευόμαστε για να προσφέρουμε μια νέα προοπτική και ελπίδα ανάπτυξης για τον τόπο μας.
Τα έργα υποδομής στο Δήμο Μεγάρων (με κορυφαίο το έργο της αποχέτευσης), πλούτισαν και εμάς, όπως και τους άλλους συνοδοιπόρους μας, με γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία η οποία αποτέλεσε απαραίτητο στοιχείο στην απόφασή μας για την ακόμα πιο ενεργή ενασχόλησή μας στα κοινά.
Όλοι εμείς που είμαστε -αν μη τι άλλο- ενοχλημένοι από τη στασιμότητα, την επανάληψη επιζήμιων λαθών, την προκλητική αδιαφορία στα θέματα περιβάλλοντος, την ολοένα αυξανόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, αλλά και από τα μικροπολιτικά συμφέροντα που εξακολουθούν να έχουν κυρίαρχη θέση στην πολιτική λογική του τόπου μας, δραστηριοποιούμαστε ώστε το παλιό επιτέλους να απέλθει.
Τον νέο Δήμο Μεγάρων - Νέας Περάμου οφείλουμε να τον καταστήσουμε όχι μόνο κέντρο της Μεγαρίδος αλλά και πυρήνα ανάπτυξης για όλη τη Δυτική Αττική. Η ευκαιρία είναι μοναδική. Ο καινούργιος Δήμος, με δεδομένο τις πολύ καλές σχέσεις Μεγαριτών και Νεαπεραμιωτών, μπορεί και πρέπει να καταστεί κέντρο οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Δυτικής Αττικής.
Η ευρύτερη περιοχή μας προσφέρεται για πρωτοποριακές αγροτικές καλλιέργειες και για δημιουργία βιοτεχνιών τυποποίησης αγροτικών προϊόντων. Οι φυσικές ομορφιές των Μεγάρων και της Νέας Περάμου αποτελούν εχέγγυα για επιτυχή προσέλκυση επενδύσεων για αγροτουρισμό και άλλες ήπιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης. Οι ακτές της Νέας Περάμου, του Περάματος, της Αγίας Τριάδας, του Ήρεμου Κύματος, της Πάχης, της Βαρέας, της Κινέττας και του Αλεποχωρίου πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ένα ενιαίο σύνολο υποδοχής δραστηριοτήτων ήπιου οικοτουρισμού, που θα δώσει διεξόδους στους κατοίκους της Πρωτεύουσας αλλά και των άλλων Δήμων της Αττικής για ψυχαγωγία και αναψυχή.
Ο υγροβιότοπος των Μεγάρων (Βουρκάρι) πρέπει να προστατευτεί και να αναδειχθεί σε σημαντικό πόλο έλξης και προβολής της περιοχής μας. Η πολεοδόμηση της Βαρέας και η αξιοποίηση των πολλών απείρου κάλλους περιοχών μας παράλληλα με την ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς του τόπου μας πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα του εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης για τον νέο μας Δήμο.
Η αποχέτευση και ο βιολογικός της Νέας Περάμου δεν μπορούν να καθυστερούν άλλο. Η μάχη της καθαριότητας πρέπει να κερδηθεί με την ίδρυση μονάδας ανακύκλωσης, την εφαρμογή της κομποστοποίησης, το κλείσιμο της παράνομης χωματερής και την λειτουργία μονάδας επεξεργασίας των πτηνοτροφικών αποβλήτων.
Η στήριξη της τοπικής οικονομίας πρέπει να διασφαλιστεί με την παροχή κινήτρων σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και την προβολή και ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων.
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο πιστεύουμε ότι η νέα δημοτική αρχή αλλά και το δημοτικό συμβούλιο χρειάζεται να είναι συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζομένων για να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη γενικευμένη φτώχεια και το ξήλωμα των κατακτήσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες αιώνων.
Εμείς ως «Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών» αποκλείουμε απόλυτα και ξεκάθαρα κάθε συζήτηση και συνεργασία με παρατάξεις που θα υποδεικνύονται από τα κόμματα που υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας στις ορέξεις των διεθνών κερδοσκόπων ψηφίζοντας ξεδιάντροπα το μνημόνιο της ΤΡΟΪΚΑΣ (Ε.Ε.- Ε.Κ.Τ.- Δ.Ν.Τ.).
Θα συζητήσουμε και θα επιδιώξουμε συνεργασία με ανεξάρτητες αγωνιστικές κινήσεις αλλά και με κάθε ενεργό συμπολίτη μας πέρα και έξω από τις όποιες πολιτικές μας διαφορές, με τους οποίους όμως θα μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας και η αίσθηση του χρέους να προσφέρουμε στην αναγέννησή του.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για τη σύνταξη μιας αγωνιστικής και βιώσιμης εναλλακτικής πρότασης για την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας στο Δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου