Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010


Δήλωση του εκπροσωπου Τύπου Π. Σκουρλέτη για τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίαςΗ εικόνα του πλήρους αδιέξοδου στην οικονομία είναι προφανής. Η βαθιά ύφεση, που επιταχύνεται, όπως πιστοποιούν και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του μνημονίου και της κυβέρνησης.

Η υψηλή ανεργία, με πρώτα θύματα τους νέους και τις γυναίκες, η ακρίβεια που γιγαντώνεται, τα εκατοντάδες λουκέτα στα μαγαζιά, η πτώση σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας μιλούν από μόνα τους.

Άλλωστε και η σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, διαψεύδοντας τις τοποθετήσεις περί ενάρετου κύκλου που έχει δήθεν μπει η οικονομία μας, όπως εντελώς άστοχα αναφέρθηκε κατά τις σημερινές συναντήσεις του Πρωθυπουργού.

Η μόνη ορατή διέξοδος περνά μέσα από την απεμπλοκή από το υποτιθέμενο μηχανισμό στήριξης και την υιοθέτηση μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής με κοινωνικό πρόσωπο και ισχυρή παρουσία του δημόσιου τομέα.

Ήδη ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας συμμερίζεται την ανάγκη μιας τέτοιας πολιτικής και είναι σίγουρο πως θα βρει τον τρόπο να το εκφράσει.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου