Τρίτη 9 Μαρτίου 2010


ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Το 60% των πολιτών κρίνουν αρνητικά τα νέα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με έρευνα της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega και την εκπομπή «Ανατροπή».

Σχετικά με το κατά πόσο είναι δίκαια τα μέτρα, το 65,3% τα χαρακτηρίζει άδικα, έναντι 32,9% που τα θεωρεί δίκαια ή μάλλον δίκαια τα μέτρα. Όσον αφορά το κατά πόσο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, το 47,2%, λέει μάλλον ναι, ενώ, μάλλον όχι απαντά το 48,4%. Από την άλλη, το 65,8% θεωρεί ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να εξαγγείλει τα εν λόγω μέτρα έναντι του 29,8% που έχει αντίθετη άποψη.

Όσον αφορά τις ευθύνες, οι πολίτες σε ποσοστό 20,9% βλέπει τη ΝΔ πίσω από τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, το 10,8% βλέπει τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις το 4,3% θεωρεί υπεύθυνη την παγκόσμια οικονομική κρίση και 2,4% η σημερινή κυβέρνηση.

Αναφορικά με τις επιδόσεις της κυβέρνησης, το 48,6% την κρινει θετικά , ενώ το 47,4 % απαντά αρνητικά – μάλλον αρνητικά. Επίσης θετική είναι άποψη του 52% των ερωτηθέντων για τον Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργού, ποσοστό ωστόσο μειωμένο κατά 10 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση τον Ιανουάριο.

ΤVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου