Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Αποφάσεις της Παναττικής Σύσκεψης των Τοπικών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ













Η Παναττική Σύσκεψη στελεχών των Τοπικών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ που συνήλθε στις 24/04/2010 ανέδειξε έναν δημιουργικό προβληματισμό μπροστά στις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μετά την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό επιτήρησης των ΕΕ-ΔΝΤ. Διατυπώθηκαν πολλές προτάσεις για την καλύτερη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κλείσιμο της σύσκεψης έγιναν αποδεκτές οι κατευθύνσεις που διατύπωσε η γραμματεία στα εξής ζητήματα:

Προχωρούμε με βάση τις αποφάσεις μας σε μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα και την πολιτική Κυβέρνησης –ΔΝΤ-ΕΕ. Καλούμε σε ενότητα δράσης, κλιμάκωση των αγώνων και συντονισμό τους, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την υπεράσπιση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Υπογραμμίζουμε επίσης το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας το έλλειμμα «νομιμοποίησης» στη λήψη τόσο σοβαρών αποφάσεων τόσο της Κυβέρνησης (που με άλλες εξαγγελίες εκλέχθηκε) όσο και των μη –εκλεγμένων - γραφειοκρατών του ΔΝΤ και της ΕΕ που έρχονται να τσαλαπατήσουν δικαιώματα και προσδοκίες εκατομμυρίων εργαζομένων. Από αυτή τη σκοπιά, η σύσκεψη συμφωνεί με το αίτημα για δημοψήφισμα σχετικά με τα μέτρα της Κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ και το εντάσσει στο «οπλοστάσιο» του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη περίοδο.

Στους αγώνες που έρχονται ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβάλλει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων που αποτελούν την εναλλακτική λύση της αριστεράς απέναντι στην πολιτική της επιτήρησης. Αυτά περιγράφονται στην απόφαση της Γραμματείας στις 15/03/2010 και αποτελούν πλέον μια πολιτική «σταθερά» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προτείνουμε την κατεύθυνση για την συγκρότηση ενός αριστερού μετώπου συνεργασίας και κοινής δράσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Καταγγέλλουμε τους εκβιασμούς στο όνομα της αντιμετώπισης του χρέους.

Συνεχίζουμε το διάλογο για την πιο επεξεργασμένη και οριστική απάντηση στην πρόκληση του χρέους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες να κινητοποιηθούν για να ακυρωθεί η κυβερνητική πολιτική, για να σταματήσει το καθεστώς διεθνούς επιτροπείας της χώρας μας.

Καλούμε για τη συγκρότηση πλατειών Επιτροπών Αγώνα παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργατικό χώρο, σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο. Ενωτικά, δραστήρια, αποφασιστικά.

Στη κατεύθυνση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Πρωτοβάθμιων σωματείων στις 27 Απρίλη στις 18.30 στα Προπύλαια.

Κυρίως όμως, καλεί όλους και όλες να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τη επιτυχία των φετινών συλλαλητηρίων της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που αποκτούν κρίσιμη σημασία μέσα στη συγκυρία.

Καλούμε όλες τις Τοπικές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ να δραστηριοποιηθούν με κύριο καθήκον την ανάπτυξη της πάλης του λαού απέναντι σε αυτές τις πολιτικές. Παράλληλα να ενεργοποιηθούν για την συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ παντού. Μέσα στον Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι που θα οριστούν από τις τοπικές επιτροπές. Το «σώμα» αυτό θα πρέπει να εξετάσει την περαιτέρω επεξεργασία της πολιτικής μας μέσα στη συγκυρία και να αναλάβει τις πρωτοβουλίες για τη σύγκλιση και διεξαγωγή της 4ης Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου