Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Πριν από ένα μόλις χρόνο είχαμε βουλευτικές εκλογές όπου ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δημιουργούσαν προσδοκίες στον Λαό πως τουλάχιστον δεν τον περιμένουν χειρότερες μέρες.
Σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.
Πλανάται το ‘φάντασμα’ της Κυβερνητικής πολιτικής, του μνημονίου, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου βρίσκεται σε δυσχερή θέση.
Απειλούνται τα δικαιώματα της εργασίας, της πρόσβασης σε δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, του συνταξιοδοτικού, του κοινωνικού κράτους.
Παρότι ο παραγόμενος πλούτος είναι υπεραρκετός για να ζήσουμε όλοι με αξιοπρέπεια, θίγονται καίρια τα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα.
Επαγγελματίες, νεολαία, μισθοσυντήρητοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι ενώ την ίδια στιγμή, ανεξαρτήτως οικονομικών κρίσεων, συνεχίζουν να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
Βλέποντας λοιπόν ο κόσμος τι έχει συμβεί σε λιγότερο από ένα χρόνο, διαισθάνεται τι πρόκειται να συμβεί σε δυο, πέντε η δέκα χρόνια.…..
Αυτός είναι ο λόγος της ιδιομορφίας των εκλογών του Νοέμβρη:
Παρότι έχουμε εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, βάζουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τα αποκαλούμενα ‘τοπικολαικά’ προβλήματα.
Ακόμα και τα περιβαλλοντικά έχουν δυστυχώς υποχωρήσει, συγκριτικά με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.
Οι πολίτες ζητούν από τους υποψήφιους να μιλήσουν, να προβάλουν, να κάνουν κάτι για τα προβλήματα επιβίωσης αυτών και των παιδιών τους.
Την απασχόληση, την σύνταξη, την περίθαλψη, την παιδεία, την υγεία.…
Όσο σημαντικά ή επείγοντα και εάν είναι τα ‘τοπικολαικά’ προβλήματα, δεν κυριαρχούν σε αυτή την εκλογική μάχη ακριβώς γιατί υπάρχουν μείζονα προβλήματα επιβίωσης των πολιτών.
Είτε λοιπόν αυτό ορισμένοι δεν το καταλαβαίνουν είτε κάνουν πως δεν το αντιλαμβάνονται, η πραγματικότητα δεν αλλάζει.
Έχουμε εισέρθει σε μια νέα κατάσταση που θέτει προ νέων ευθυνών όχι μόνο την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τους πολίτες.
Είναι κρίσιμο λοιπόν τι θα ψηφίσουν τον Νοέμβρη και κρισιμότερη η συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση των δικών τους προβλημάτων.
Η ‘ανάθεση’ της λύσης των προβλημάτων στις πολιτικές του δικομματισμού που κυριάρχησε ως πολιτική στάση από το 1974 μέχρι σήμερα έχει προ πολλού χρεοκοπήσει.
Εάν οι δυο αυτοί παράγοντες δεν αλλάξουν, τότε το ένα μνημόνιο θα διαδέχεται το άλλο μέχρι η χώρα και ο Λαός μας να γίνουν αγνώριστοι.
Τέτοια τύχη δεν αξίζει όχι μόνο στον Ελληνικό, αλλά σε κανένα Λαό.
Οφείλουμε λοιπόν να αντιδράσουμε ψηφίζοντας τους συνδυασμούς που είναι αντίθετοι με την Κυβερνητική πολιτική και το μνημόνιο.
Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την εφαρμογή ενός μνημονίου που θα βγάζει την χώρα από την κρίση, έναντι του σημερινού που την οδηγεί όλο και βαθύτερα σε αυτή.
Αυτό εκφράζει η ‘ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ’ με επικεφαλής τον εργατολόγο ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ.
Παρά τις δυσκολίες ενότητας που υπάρχουν αυτή την περίοδο στην αριστερά, δημιουργείται όντως μια νέα ελπίδα στα πλαίσια αυτού του ψηφοδελτίου με την σύμπραξη δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας.
Πρόκειται για την πιο αξιόπιστη πρόταση ενότητας ευρύτερων δυνάμεων που μάχονται κατά του μνημονίου.
Για την απάντηση μήνυμα που πρέπει όχι μόνο να πάρει, αλλά και να αισθανθεί η Κυβερνητική πολιτική και όσοι την στηρίζουν.
Για την πιο σημαντική πρόταση όχι μόνο απαλλαγής από το μνημόνιο, αλλά και αλλαγής του πολιτικού σκηνικού της χώρας.
Πρόκειται τέλος για υπόσχεση πως ανεξαρτήτως όλων αυτών, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής.


ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Νομαρχιακός σύμβουλος
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου