Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Το 2011 ήταν χρονιά εφιάλτης για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της χώρας. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και η τρόικα περιέκοψαν δραστικά τους μισθούς στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα (από 10-40%), τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις (5-25%) και τα κοινωνικά επιδόματα. Αυξήθηκαν υπέρμετρα οι φόροι για τους εργαζόμενους και τα μικρομεσαία εισοδήματα, συρρικνώθηκε λόγω ύφεσης η παραγωγική βάση της χώρας, έκλεισαν πολλές μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις, έγιναν μαζικές απολύσεις εργαζομένων, η ανεργία έφτασε σε πρωτοφανή ύψη (20%). Οι συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου έγιναν η εξαίρεση, ενώ οι ελαστικές μορφές εργασίας έγιναν ο κανόνας. Η φτώχεια έγινε καθημερινότητα για τα λαϊκά στρώματα.

Μέτρα κοινωνικά άδικα και με ταξικό χαρακτήρα. Από τη μια έκτακτοι κεφαλικοί φόροι και από την άλλη πλευρά ετοιμάζεται νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων (στο 15%) και έμειναν στο απυρόβλητο οι μεγαλοφοροφυγάδες και οι θυγατρικές των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση του μνημονιακού μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ συνεχίζει τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης. Δηλαδή τις εργασιακές εφεδρείες στο δημόσιο τομέα, τις απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το σφαγιασμό των μισθών και των συντάξεων, αρχικά των επικουρικών και στη συνέχεια των κύριων, το φορολογικά χαράτσια, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τις αυταρχικές και κατασταλτικές πρακτικές. Θα υπογράψει επίσης τη νέα δανειακή σύμβαση και το ακόμα σκληρότερο μνημόνιο που θα τη συνοδεύει.

Το 2011 μας αφήνει επίσης ως αγωνιστική παρακαταθήκη τους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες με αποκορύφωμα τις δύο πανελλαδικές πανεργατικές 48ωρες απεργίες που οδήγησαν στην κατάρρευση και ανατροπή της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και δίνη σκυτάλη στο 2012 την μεγάλη ταξική αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε μέσα από την απεργία διαρκείας των χαλυβουργών αρχικά και τις κινητοποιήσεις διαρκείας στο ALTER και σε άλλους χώρους του ιδιωτικού τομέα.

Τις τελευταίες ημέρες η Τρόικα, η κυβέρνηση του μνημονιακού μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ακροδεξιάς και ο ΣΕΒ με εκβιασμούς και τελεσίγραφα προετοιμάζουν το έδαφος για δραστικές μειώσεις των μισθών στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ώστε αυτοί να φτάσουν στα επίπεδα Κίνας και Βαλκανίων. Τώρα τις μειώσεις μισθών τις δικαιολογούν στο όνομα, όχι πλέον του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, το οποίο επικαλέστηκαν για να καρατομήσουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά της βελτίωσης της «ανταγωνιστικότητας» των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Με όπλο τους αγώνες μας, το συντονισμό τους και την αλληλεγγύη μας χρειάζεται να παλέψουμε για να χτίσουμε το δικό μας μέτωπο αντίστασης και ανατροπής των πολιτικών της κυβέρνησης, της τρόικας και του κεφαλαίου. Χωρίς καμιά ψευδαίσθηση για το ρόλο που παίζει η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ που ακόμη και σήμερα δεν τολμά να αρθρώσει λέξη για τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων.

Η 24ωρη παναττική απεργία που καλούν τα εργατικά κέντρα της Αττικής, την Τρίτη 17 Γενάρη, μετά από κοινή πρόταση των δυνάμεων της συνδικαλιστικής Αριστεράς στο ΕΚΑ, χρειάζεται να γίνει η αφετηρία για την κλιμάκωση της αντεπίθεσής των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με στόχο την ανατροπή των πολιτικών που μετατρέπουν σε κόλαση τη ζωή μας. Με στόχο την ανατροπή της μαύρης συγκυβέρνησης.

• Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Πλήρη, ασφαλισμένη και σταθερή εργασία για όλους και όλες.

• Απαγόρευση των απολύσεων. Όχι στις εφεδρείες. Επίδομα για τους ανέργους ίσο με το 80% του μισθού τους πριν την απόλυση και πλήρη συνταξιοδοτική και ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.

• Κατάργηση του άρθρου 99 – Εφαρμογή των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται για τους εργοδότες σε περίπτωση μη καταβολής δεδουλευμένων.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες. Όχι στην πληρωμή των νέων χαρατσιών.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : 11 π.μ. Σταδίου & Σανταρόζα
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου