Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011



Τα επίσημα ποσοστά ανεργίας, που ανακοινώθηκαν σήμερα, παρότι είναι καλομαγειρεμένα, κινούνται σε πρωτοφανή για τη χώρα μας επίπεδα. Η πραγματική ανεργία, όμως είναι πολύ μεγαλύτερη. Έχει φτάσει ήδη στο 22% και κινείται ολοταχώς μέχρι τον Μάρτιο του 2012 προς το 26%, δηλαδή στα ποσοστά του 1961, που ήταν η χρονιά με το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών που έφυγε ποτέ από την χώρα μας.

Αυτά τα πάρα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, με κύρια θύματα τους νέους που ένας στους δύο είναι άνεργος και ένα μεγάλο τμήμα τους αναγκάζεται να ξενιτευτεί για να βρει εργασία, είναι αποτέλεσμα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, τις οποίες συνεχίζει και η κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτές όμως οι πολιτικές οδηγούν την οικονομία σε ακόμα βαθύτερη ύφεση και τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία να εντείνουν ακόμα περισσότερο τους αγώνες τους για την ανατροπή των ανθρωποκτόνων πολιτικών, που τους καταδικάζουν στην ανεργία και στη φτώχεια, καθώς και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ακροδεξιάς που τις εφαρμόζει και για να ανοίξουν το δρόμο για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, που θα βάλει ένα τέλος στη λεηλασία του λαού και της χώρας και θʼ ανοίξει νέες ελπιδοφόρες προοπτικές για όλους τους εργαζόμενους.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου