Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΗ ΚΑΝΕΝΟΣ




Από την μέρα που η χώρα εισήλθε στην περιπέτεια του ΔΝΤ, της Τρόικας και του μνημονίου αλλάζουν ριζικά τα χαρακτηριστικά της.
Η εξουσία δεν ασκείται πλέον από μια εκλεγμένη από τον Ελληνικό Λαό Κυβέρνηση.
Ασκείται από τοκογλύφους που με αντάλλαγμα την παροχή νέων δανείων το οποίο μάλιστα δίνεται σε δόσεις, υπαγορεύουν τις θελήσεις τους.
Οι ‘αγορές’ διατάσουν, δημοσιογράφοι παπαγαλάκια προετοιμάζουν την κοινωνία, οι κ. κ. Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης εκτελούν τις αποφάσεις.
Περί αυτού πρόκειται, όλα τα υπόλοιπα είναι για αφελείς.
Άλλωστε από την αρχή που μπήκε η χώρα στην περιπέτεια του ΔΝΤ, τα πάντα εξελίσσονται χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση.
Νύχτα έβαλαν την χώρα στο ΔΝΤ, χωρίς λαϊκή εντολή έχρησαν Πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, σχημάτισαν από το παράθυρο τρικομματική Κυβέρνηση, ενώ επί ενάμιση χρόνο νομοθετούν αυθαίρετα, αλυσοδένοντας την χώρα και τον Ελληνικό Λαό για δεκαετίες.
Η πολιτική ζωή της χώρας στερείται για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση του 1974 Δημοκρατικής νομιμοποίησης, έστω και εάν αυτό δεν γίνεται με τανκς, εμβατήρια, φυλακές, η ξερονήσια…..
Η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των τοκογλύφων, του ΔΝΤ και της Τρόικας, που μαζί με την τρικομματική Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι.
Όμως η υπομονή, οι Δημοκρατικές αντοχές και τα όποια αποθέματα χρημάτων διέθετε ο Ελληνικός Λαός για να ζήσει, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, έχουν εξαντληθεί.
Ο δικομματισμός καταρρέει αφού αθροιστικά η εκλογική του δύναμη έχει κατακρημνιστεί, το 90% των πολιτών διαφωνεί με τα μνημόνια, ενώ έχουν πιάσει πάτο οι άλλοτε πρωτιές δημοφιλίας των αρχηγών της συγκυβέρνησης.
Η δυσαρμονία Κυβερνητικής πολιτικής και Ελληνικού Λαού μπορεί να συγκριθεί μόνο με εποχές Μαρίας Αντουανέτας που στο αίτημα του Λαού της Γαλλίας για ψωμί ….. του απαντούσε να φάει παντεσπάνι.
Παρόλα αυτά η τρικομματική Συγκυβέρνηση επιμένει με νύχια και με δόντια να κρατά μια εξουσία που πλέον δεν τις ανήκει, βαφτίζοντας ‘σωτήρια’ το βύθισμα της χώρας.
Δεν προκηρύσσουν εκλογές να δοκιμάσουν τις πολιτικές που υλοποιούν, ακριβώς γιατί γνωρίζουν πως δεν θα τύχουν λαϊκής νομιμοποίησης.
Συναντώνται μόνο μεταξύ τους ανά δυάδες, τριγωνικά η χιαστά, ακριβώς για να αποφύγουν την συνάντηση με τον Ελληνικό Λαό στις κάλπες.
Η Ελλάδα όμως δεν είναι τσιφλίκι κανενός και πολύ περισσότερο αυτών που την έφτασαν στη σημερινή κατάντια.
Ο Ελληνικός Λαός, εκτός από τον αγώνα που κάνει εδώ και δυο χρόνια και θα τον συνεχίσει, σύντομα θα μιλήσει και με την ψήφο του.
Όχι όμως για να επιλέξει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, η αντίστροφα, ούτε για να αναζητήσει παρεμφερείς πολιτικές.
Θα μιλήσει για να ανατρέψει Δημοκρατικά όσους νομίζουν πως η Ελλάδα είναι τσιφλίκι τους, και για να επιβάλλει πολιτικές οικονομικής, περιβαλλοντικής, κοινωνικής και κυρίως ηθικής ανάτασης.
Έτσι μόνο θα σωθεί πραγματικά η χώρα και ο Λαός μας.
Πάντως δεν πρόκειται να σωθεί με το θέατρο που παίζουν όλες αυτές τις μέρες οι κ. κ. της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μέλος Ν. Ε. Δυτ. Αττικής του ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου