Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ !



Ο κ. Σαμαράς σε πρόσφατη ομιλία του στην Πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα σε άλλα είπε για την Αριστερά:
Κερδοσκοπεί πάνω στην απελπισία του Ελληνικού Λαού, ποντάρει στην εξαθλίωση του, είναι προφήτες της συμφοράς και υποστηρικτές όλων των δεινών της χώρας, έδιωξαν επιχειρήσεις, επενδύσεις και τουρίστες από την Ελλάδα, επέβαλαν προνομία για λίγους που πληρώνουν οι πολλοί, είναι βασικοί υπεύθυνοι για την κρίση, υποστηρίζουν το δικαίωμα των κουκουλοφόρων να καίνε, υπερασπίζονται το δικαίωμα στο παραεμπόριο και στηρίζουν κάθε είδους παρανόμια και παρανόμους κοκ, κοκ, κοκ.
Το μόνο που δεν είπε καταλήγοντας το παραλήρημα του είναι ‘αίσιον και ευτυχές το νέο έτος 1949’.
Το κίνητρο της επίθεσης Σαμαρά προς την Αριστερά είναι η αδυναμία να πείσει ακόμα και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, για τις μεταμορφώσεις της πολιτικής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
 Ξεκίνησε καταψηφίζοντας το πρώτο Μνημόνιο, για να καταλήξει και στην υπερψήφιση του δεύτερου, αλλά και στην συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ για την εφαρμογή του.
 Ξεκίνησε καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ πως υφάρπαξε την ψήφο του κόσμου, για να καταλήξει να συγκυβερνά επίσης χωρίς εκλογές.
 Ξεκίνησε με τα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, για να καταλήξει να βάζει υπογραφές σε ότι κείμενο του ζητούσαν.
 Ξεκίνησε καταγγέλλοντας τον κ. Καρατζαφέρη για κολοτούμπες, για να καταλήξει να κάνει ακριβώς το ίδιο.
Για να δικαιολογήσει στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας αυτές τις μετατοπίσεις επέλεξε ο κ. Σαμαράς να επιτεθεί στην Αριστερά.
Γι’ αυτό δεν αναζητά τους κουκουλοφόρους στους τοκογλύφους, τους ενόχους στις λεγόμενες αγορές, την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού στις πολιτικές των Μνημονίων, την κερδοσκοπία και την κρίση στο καπιταλιστικό σύστημα, η τα δεινά της χώρας στα μνημόνια αλλά στην Αριστερά.
Ο λόγος που κατά τον κ. Σαμαρά για ‘τα πάντα όλα’ φταίει η Αριστερά είναι γιατί ούτε μπορεί, αλλά ούτε θέλει να βαρέσει τον γάιδαρο (τρόικα) και γι’ αυτό τον λόγο βαρά το Σαμάρι (Αριστερά).
Δεν είναι τυχαίο πως και ο κ. Βενιζέλος βρήκε επίσης να κτυπήσει με τα ίδια επιχειρήματα τον ίδιο ακριβώς στόχο, δηλαδή την Αριστερά.
Είναι προσυμφωνημένη η δημιουργία του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας που σήμερα απλώς ‘προπονείται’ δείχνοντας ως εχθρό την Αριστερά, ώστε αμέσως μετά τις εκλογές να Κυβερνήσουν την χώρα.
Συνεχίζοντας την λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων.
Καταστρέφοντας τα όνειρα και τις ελπίδες της νέας γενιάς.
Ξεπουλώντας τον δημόσιο πλούτο της χώρας στους τοκογλύφους.
Διαλύοντας το κοινωνικό κράτος, εκχωρώντας λειτουργιές του σε ιδιώτες.
Σπρώχνοντας την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στην ανεργία, στην απόγνωση, στα συσσίτια και σε κάδους απορριμμάτων να ψάχνουν, κατά τον ποιητή, ‘για διαμάντια στα σκουπίδια και στον υπόνομο’.
Όμως εκεί θα στείλουν οι πολίτες στις εκλογές που έρχονται τα ποσοστά του δικομματισμού.
Ενός συστήματος εξουσίας, που αντί να κρύβεται γιατί οδήγησε την χώρα και τον Λαό μας στο δράμα που περνά σήμερα, ακούει από πάνω τον κ. Σαμαρά να τον υβρίζει με αυτές τις εμφυλιοπολεμικές ιαχές.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μέλος Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου