Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΥΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ


Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥN


Οι αιματηρές διαδηλώσεις που εξελίχθηκαν τις τελευταίες μέρες σε Κάιρο και Σουέζ, οι στυγνές δολοφονίες διαδηλωτών και οι πολλαπλές συλλήψεις, δείχνουν με την σειρά τους -μετά την Τυνησία- την απόγνωση του Αιγυπτιακού λαού. Η πείνα, η μεγάλη ανεργία που ξεπερνά το 20%, η έλλειψη δημοκρατικών ελευθεριών, ο αυταρχισμός και η διαφθορά, είναι οι μάστιγες που πλήττουν τους νότιους γείτονές μας.

Ο ΣΥΝ είναι αλληλέγγυος με τους αγώνες του αιγυπτιακού λαού για ψωμί, δουλειά και δημοκρατία, αιτήματα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές ολόκληρες στον τόπο μας. Εκφράζει την συμπαράστασή του στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις στην Αίγυπτο. Οι αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη οφείλουν να συμπαρασταθούν ενεργά και να αποτρέψουν, με τις διπλωματικές τους παρεμβάσεις και πιέσεις, όποιες δυνάμεις έχουν σκοπό να αποτρέψουν την δικαίωση των αιτημάτων του Αιγυπτιακού λαού.

Η επίσημη Ελλάδα αν και άμεσα γειτονική παραμένει σιωπηλή. Απαιτούμε να υπάρξει διαμαρτυρία στο όνομα της κοινωνικής ειρήνης, συνοχής και της εδραίωσης των δημοκρατικών ελευθεριών στη μεσογειακή λεκάνη.

Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου