Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα



Η εργασιακή εφεδρεία, οι μειώσεις των μισθών και οι απολύσεις εργαζομένων, σε συνδυασμό με την ισοπεδωτική μείωση των δαπανών, περιγράφουν ένα κράτος απογυμνωμένο, που δεν θα μπορεί να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες στους πολίτες, την ίδια στιγμή που οδηγεί χιλιάδες εργαζομένους στην ανασφάλεια και την ανεργία.

Οι περίφημες «διαρθρωτικές αλλαγές» ισοδυναμούν με τις μαζικές απολύσεις, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους και την παράδοση των δημόσιων αγαθών βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο, μια περίοδο που η οικονομία και η κοινωνία ασφυκτιούν από τις μνημονιακές πολιτικές. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές στέλνουν και ένα πρόσθετο μήνυμα και στον ιδιωτικό τομέα για περαιτέρω συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και απολύσεις, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η ενίσχυση της απασχόλησης δεν έχει καμία σχέση με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική που συνεχώς θυσιάζει τους εργαζομένους, αλλά και τις δυνατότητες της χώρας για ανάπτυξη, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ο αναγκαίος επανασχεδιασμός του δημόσιου τομέα δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές απολύσεις, τις περικοπές, την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.

Ο ΣΥΝ στηρίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, γνωρίζοντας ότι σήμερα απαιτείται περισσότερο από ποτέ ο ενωτικός και αποφασιστικός αγώνας όλων των εργαζομένων για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, για μια νέα πολιτική για την ανάπτυξη, την προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.



To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου