Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας


Η κυβέρνηση με τις σημερινές αποφάσεις της, σε συμφωνία με την τρόικα, έδωσε ακόμα δυο θανάσιμα χτυπήματα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Με τη διετή αναστολή της επέκτασης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας δημιουργεί στον ίδιο κλάδο εργαζόμενους δυο ταχυτήτων, αυτούς για τους οποίους θα ισχύουν και τους άλλους στους οποίους δεν θα ισχύουν οι κλαδικές συμβάσεις και θα παίρνουν πολύ μικρότερους μισθούς.

Με τη δυνατότητα που δίνεται να υπογράφονται επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας από τον εργοδότη με τα 3/5 των εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τις οποίες θα προβλέπονται μειώσεις μισθών, λύνονται τα χέρια των επιχειρήσεων να κάνουν ό,τι θέλουν εκβιάζοντας με απολύσεις τους μεμονωμένους εργαζόμενους.

Τελικός στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας είναι η πραγματοποίηση του διαχρονικού ονείρου του κεφαλαίου για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την πλήρη επικράτηση των ατομικών, ώστε να αντιμετωπίζουν τον κάθε εργαζόμενο μόνο του και όχι μέσω του συνδικάτου του.

Η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου πρέπει με τους αγώνες του λαού να ανατραπεί, πριν μετατρέψει τη χώρα όσον αφορά στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις όχι σε Ινδία, αλλά σε Πακιστάν.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου