Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ για τους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Μάρτη του 2011



Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, έστω κι αν δεν αποτυπώνουν τον πραγματικό αριθμό των ανέργων που ξεπερνούν πλέον το ένα εκατομμύριο, αποτυπώνουν με δραματικό τρόπο την πρωτοφανή αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας.

Τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας δεν έπεσαν στην κοινωνία ως κεραυνός εν αιθρία. Οφείλονται στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, οι οποίες προκαλούν βαθιά και συνεχόμενη ύφεση και ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, κυρίως για τους νέους και τις γυναίκες.

Η κυβέρνηση με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2012-2015 όχι μόνο δεν βάζει τέλος στις καταστροφικές για την απασχόληση πολιτικές του μνημονίου, αλλά συνεχίζει και τις κάνει ακόμα σκληρότερες, οδηγώντας τους εργαζόμενους και τους νέους σε αιώνια λιτότητα, φτώχεια και ανεργία. Αντί να πάρει μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης των ανέργων, έχει συμφωνήσει με την τρόικα να εξοικονομήσει από την χορήγηση των εξευτελιστικά χαμηλών επιδομάτων ανεργίας 500 εκ. ευρώ το 2012. Αντί να βάλει φραγμό στις απολύσεις, τις έκανε πιο φθηνές και πιο εύκολες για τους εργοδότες και ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε απλό τροχονόμο των αντεργατικών πρακτικών τους.

Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό πριν οδηγήσει τη χώρα μας να έχει περισσότερους ανέργους παρά εργαζόμενους.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου