Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δημοσίων Υπαλλήλων και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ για τις προωθούμενες ανατροπές στο δημόσιο



Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιστή εντολοδόχος της τρόικας και εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου, αφού με πρόσχημα την κρίση όλο το προηγούμενο διάστημα οδήγησε με την πολιτική της στην κατεδάφιση της κοινωνίας, τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στο βάθεμα της ύφεσης, στην άνοδο της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ καταδεικνύεται πλέον η πλήρης αποτυχία και τα αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών, εξαπολύει νέα λυσσαλέα επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και το δημόσιο, συνοδευόμενη μάλιστα με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τους δημοσίους υπαλλήλους κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών (παραλήρημα Λοβέρδου).

Τα νέα μνημονιακά μέτρα μειώνουν δραματικά, ακόμα παραπέρα, το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων, ανοίγοντας παράθυρα για μεροληπτικούς και ευνοιοκρατικούς διαχωρισμούς εργαζομένων, προετοιμάζουν το έδαφος για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο με πρόσχημα το δήθεν πλεονάζον προσωπικό και όχημα το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας που είναι ο προθάλαμος στην ανεργία για χιλιάδες εργαζόμενους. Επιταχύνουν παράλληλα με συνοπτικές διαδικασίες fast track στις ισχύουσες ευτελείς χρηματιστηριακές τιμές το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Αυτή η επίμονη άκρως νεοφιλελεύθερη πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης η οποία εξασφαλίζει και σε αυτό το ζήτημα τη συναίνεση της Ν.Δ. για μικρότερο κράτος με το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα και την εξολόθρευση μεγάλου μέρους του ανθρώπινου δυναμικού, αποκαλύπτει τη στρατηγική της κυβέρνησης, των δανειστών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων για κατάργηση του δημόσιου, δωρεάν και κοινωφελούς χαρακτήρα όσων υπηρεσιών έχουν απομείνει και εξακολουθούν να παρέχονται από το κράτος.

Αυτή η πολιτική μιας κυβέρνησης που αποτελεί πλέον δημόσιο κίνδυνο πρέπει να ανατραπεί. Η υπόθεση υπεράσπισης του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου χαρακτήρα του είναι πρωτεύον ζήτημα στη σημερινή συγκυρία και είναι υπόθεση όλων. Η συμπόρευση δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων στους αγώνες κατά των κυβερνητικών μέτρων είναι μονόδρομος.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου