Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ: ΟΥΤΕ 51% - ΟΥΤΕ 151 ΕΔΡΕΣ


Εάν στις πρώτες μετά την μεταπολίτευση του 1974 εκλογές κρίθηκε, πέραν των άλλων, το πέρασμα στη Δημοκρατία, ενώ σε αυτές του 1981 η εδραίωση της, στις 6 Μαΐου 2012 θα κριθούν τα εξής:
Εάν το βιοτικό επίπεδο της τεράστιας πλειοψηφίας των πολιτών θα επιστρέψει σε εποχές μεσοπολέμου, και επίσης, εάν θα στηθεί με άλλες μορφές η Δημοκρατία στο απόσπασμα.
Περί αυτού πρόκειται, όλα τα άλλα είναι ασήμαντες λεπτομέρειες.
Αφότου παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2010 τα ‘κλειδιά της χώρας’ στους τοκογλύφους, ήταν προδιαγεγραμμένο ποιες θα ήταν οι δικές τους προτεραιότητες.   
Πάντως όχι τα ανθρώπινα δικαιώματα της εργασίας, της στέγασης, της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και υγείας, της ασφάλειας των πολιτών,  του πολιτισμού, των αξιοπρεπών συντάξεων η του κοινωνικού κράτους κοκ.
Θα ήταν η καταστροφική πορεία που βιώνουμε εδώ και δυόμιση χρόνια  που όχι μόνο θα συνεχιστεί - αλλά και θα ενταθεί - εάν φυσικά δεν την σταματήσουν οι ίδιοι οι πολίτες στις 6 Μαΐου.
Μόνο που για να γίνει αυτό απαιτείται όχι μόνο να καταψηφιστούν όσοι μέχρι σημερα την διαχειρίζονται, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, αλλά αυτό να γίνει και με συντριπτική μείωση των ποσοστών τους, γιατί:
  1. Εάν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώσουν το 51% του εκλογικού σώματος, θα σχηματίσουν Κυβέρνηση, λέγοντας μας όχι άδικα σε αυτή την περίπτωση, πως έχουν την στήριξη του κόσμου για να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την ίδια πολιτική.  
  2. Εάν τώρα δεν συγκεντρώσουν το 51%, εξ’ αιτίας του ληστρικού εκλογικού νόμου που χαρίζει 50 επιπλέον έδρες στο πρώτο κόμμα, μπορούν και σε αυτή την περίπτωση να σχηματίσουν Κυβέρνηση και οι δυο μαζί.
Έτσι σχημάτιζαν τις αυτοδύναμες Κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια  διαιωνίζοντας τον δικομματισμό, αποκλείοντας γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τον ακριβοδίκαιο και έντιμο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής.
Η μοναδική λοιπόν λύση για να ακυρωθεί η Μνημονιακή λαίλαπα είναι:
ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία να μην ψηφιστούν ούτε από το 51% του εκλογικού σώματος, ούτε όμως, με τις έδρες που θα πάρουν και οι δυο μαζί να φτάσουν τις 151, σχηματίζοντας με αυτόν τον τρόπο Κυβέρνηση συνεργασίας.
Ο αποκλεισμός σχηματισμού μετεκλογικά συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας δεν είναι κομματικός, είναι εθνικός στόχος γιατί:
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να περιορίσει την Δημοκρατία στη χώρα που την γέννησε, δίνοντας ποτάμια αίματος ο Λαός μας για να την διευρύνει.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να εξοφλά πρώτα τους τοκογλύφους στερώντας τους μισθούς, τις συντάξεις η κοινωνικές παροχές από τον Ελληνικό Λαό.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να στερεί από την χώρα την φυσική παρουσία των νέων ανθρώπων, βλέποντας τους να παίρνουν με τραίνα, αεροπλάνα και βαπόρια τον δρόμο για την ξενιτιά για να βγάλουν ένα μεροκάματο.       
Ο Αϊνστάιν έλεγε πως ‘για να λύσουμε τα προβλήματα του σήμερα   επιβάλλεται να σταματήσουμε να σκεπτόμαστε όπως την εποχή που τα δημιουργούσαμε’.
Συνεπώς, για όλους αυτούς τους λόγους:

ΟΥΤΕ 50% - ΟΥΤΕ 151 έδρες για ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.
Η λύση βρίσκεται στη σημαντική εκλογική ενίσχυση του ΣΥ. ΡΙΖ. Α.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Υποψήφιος βουλευτής Περιφέρειας Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου