Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

"Ήρθε η ώρα"

Αποφάσισαν χωρίς εμάς - Προχωράμε χωρίς αυτούς
2012-04-24
Κάτι λιγότερο από δέκα ημέρες μας χωρίζουν από τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου. Εκλογές που χαρακτηρίζονται από όλους ως απρόβλεπτες όσο και ιστορικές, όχι τόσο λόγω του μεγάλου αριθμού των κομμάτων που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία όσο για την κρισιμότητα τους στη μετέπειτα πορεία της ελληνικής οικονομίας και της χώρας μας γενικότερα.
Σε αυτές τις εκλογές το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, όπως εντέχνως προσπαθούν τα «παπαγαλάκια του δικομματισμού» να αναδείξουν, αλλά συνέχιση ή σταμάτημα στον κατήφορο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, στα συνεχιζόμενα άδικα και δυσβάσταχτα για όλους μας μέτρα, στα ψέματα και την ατιμωρησία των πολιτικών-μαριονεττών, που ενώ μας οδήγησαν στην εξαθλίωση έχουν τώρα το θράσος να μας ζητούν να τους επανεκλέξουμε για να μας σώσουν!
Είναι η ευκαιρία να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που τόσα χρόνια καπηλεύτηκαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και έφτασαν τη χώρα μας στο χείλος της καταστροφής. Και αυτοί βέβαια, οι υπεύθυνοι, δεν είναι κάποιοι άγνωστοι, έχουν ονοματεπώνυμο, είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Είναι αυτοί που προσκύνησαν το ΔΝΤ και την ΤΡΟΪΚΑ και συνεχίζουν απροκάλυπτα να το κάνουν ξεπουλώντας τον δημόσιο πλούτο της χώρας και την εθνική μας κυριαρχία.
Είναι αυτοί που υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας, αυτοί που έφτασαν τους ανέργους στη χώρα μας στο 1,2 εκατομμύρια, αυτοί που έχουν υπογράψει και άλλα επώδυνα μέτρα που θα εφαρμοστούν τον Ιούλιο του 2012, είναι αυτοί που σκύβουν το κεφάλι σε κάθε προσταγή των ξένων τοκογλύφων.
Αυτούς λοιπόν όλους πρέπει τώρα εμείς να τους απαξιώσουμε με την ψήφο μας, κλείνοντας τα αυτιά μας στις νέες προεκλογικές υποσχέσεις και τα ψευδοδιλλήματά τους.
Όσο για εκείνους-ες (νεόκοπους ή μη) που προσέρχονται σε αυτές τις εκλογές για να μετρήσουν την εκλογική τους δύναμη και που για να εξασφαλίσουν την υπαρξιακή τους υπόσταση παίρνουν μέρος σε προεκλογικά παιχνίδια αλλά και μετεκλογικές προσυμφωνίες εξουσίας, και δεν ενδιαφέρονται ούτε για το σταμάτημα της φτωχοποίησης του λαού μας ούτε για την αποτροπή του μαύρου μέλλοντος για την πατρίδα μας, θα πρέπει να τους δείξουμε με την αποδοκιμασία μας την ώρα της κάλπης ότι το πραγματικό πεδίο της μάχης είναι αλλού και όχι στις προσωπικές τους πολιτικές φιλοδοξίες-ματαιοδοξίες. Οι μάσκες τους έπεσαν. Δεν μπορεί,  όπως λέει ο λαός μας, εκεί που πρώτα έφτυναν τώρα να πηγαίνουν να φιλήσουν!
Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται σε αυτές τις εκλογές είναι ένα: “Με το Μνημόνιο και τους ντόπιους εκφραστές του, ή με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις και την ισότιμη συνεργασία τους για μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας και έξοδο από την κρίση;
Εμείς, συμπαρατασσόμαστε ξεκάθαρα με τη δεύτερη επιλογή και καλούμε κάθε πολίτη να στηρίξει τη μόνη πολιτική δύναμη που σε όλο αυτό το διάστημα των δύο-τριών τελευταίων ετών στάθηκε συνεπής στις αρχές και στις θέσεις της και αγωνίστηκε σθεναρά, ασκώντας προγραμματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από την βουλή, ενάντια στον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων και των νόμων που ψηφίστηκαν, τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).
Τον μοναδικό αριστερό σχηματισμό που όχι μόνο έχει καταθέσει ολοκληρωμένη, ουσιαστική και απολύτως εφαρμόσιμη πρόταση εξουσίας για την έξοδο της χώρας από τον βρόγχο των παγκόσμιων τοκογλύφων και των ντόπιων εκφραστών τους, αλλά και που είναι ο μόνος που προτείνει τη συνεργασία όλων των προοδευτικών - αριστερών δυνάμεων με σκοπό την αλλαγή πορείας της χώρας μας προς μια αναπτυξιακή κοινωνική κατεύθυνση.
Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως τι ψήφιζαν μέχρι σήμερα, να σκεφτούν συνετά, να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες, να κλείσουν ερμητικά τα αυτιά τους στην τρομοκρατία που ασκείται μεθοδικά από μερίδα των ΜΜΕ με την καλλιέργεια του φόβου αλλά και του ψευτοδιλήμματος περί δήθεν ακυβερνησίας, και να ακούσουν τη φωνή της συνείδησης, της αξιοπρέπειας και του προσωπικού τους χρέους απέναντι στις επόμενες γενιές, στηρίζοντας τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, ως τη δύναμη ελπίδας και ανατροπής για μια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση.
 
Τάσος Δέσκος
Μέλος της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων & Νέας Περάμου
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων & Νέας Περάμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου