Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ


Όπως όλα δείχνουν, φαίνεται πως οι ανώμαλες πολιτικές καταστάσεις δεν τέλειωσαν στη χώρα μας.
Επανέρχονται με την μορφή Μνημονίων, οδηγώντας τον μεν Ελληνικό Λαό στη φτωχοποίηση, την δε Δημοκρατία στο απόσπασμα.
Ήδη οι άνεργοι είναι πάνω από 1000000, με την πραγματική ανεργία να είναι πολύ μεγαλύτερη.
Οι συντάξεις επαρκούν για να τα βγάλει κανείς πέρα, μόλις τις πρώτες μέρες του μήνα.
Νέοι άνθρωποι μεταναστεύουν για να βρουν εργασία.
Παιδιά λιποθυμούν σε σχολεία λόγω μη επαρκούς σίτισης.
Χιλιάδες ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή η για στέγη.
Το πιο αξεπέραστο όμως από όλα για τον ανθρώπινο πολιτισμό είναι ότι συνάνθρωποι μας, πιεσμένοι από αυτή την κατάσταση, δίνουν οι ίδιοι τέλος στην ζωή τους.
Οι μόνοι που παραμένουν ψύχραιμοι σε αυτή την βαρβαρότητα είναι όσοι την σχεδίασαν και συμμετείχαν στην υλοποίηση της, οι οποίοι, αναμένουν μάλιστα και επιπλέον πολιτικά οφέλη.
Χωρίς δε να έχουμε ακόμα δει το τέλος, αυτή είναι η πραγματικότητα που μας περιβάλλει.
Ας μην ξεγελιέται λοιπόν κανείς από την σοβαροφάνεια του κ. Βενιζέλου, την δήθεν υπευθυνότητα του πιο δεξιού των δεξιών κ. Σαμαρά, συμπληρωμένα όλα αυτά από το θέατρο που παίζουν καθημερινά μεγαλοδημοσιογράφοι σε συγκεκριμένα κανάλια.
Όλοι αυτοί εδώ και δυόμιση χρόνια, καθένας στον ρόλο του, έκαναν ότι μπορούσαν για να δικαιολογήσουν τόσο την αλλοίωση της Δημοκρατίας, όσο και την επιστροφή του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού Λαού σε επίπεδα μεσοπόλεμου.
Ξεκινώντας από τον κ. Παπανδρέου που υφάρπαξε την ψήφο του κόσμου και έβαλε την χώρα στο ΔΝΤ, δίνοντας στη συνέχεια την σκυτάλη στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και ΛΑ.Ο.Σ για να εφαρμοστεί από έναν μη εκλεγμένο Πρωθυπουργό, Κυβερνητικό πρόγραμμα για το οποίο ουδέποτε ρωτήθηκε ο Ελληνικός Λαός!
Οι ίδιοι δε είναι τώρα έτοιμοι και για την τελευταία πράξη του δράματος:
Αφού δεν κατάφεραν να παρατείνουν τις εκλογές, προσέρχονται σε αυτές με προσυμφωνημένο μεταξύ τους σχέδιο τον σχηματισμό μετεκλογικής Κυβέρνησης συνεργασίας, κατ αρχήν από το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία.
Άλλωστε δεν τους λείπουν ούτε τα προγράμματα, ούτε τα πρόσωπα, ούτε η πολιτική βούληση.
Κοινό πρόγραμμα έχουν τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, πρόσωπα όσα εφάρμοσαν αυτές τις πολιτικές, ενώ πολιτική βούληση απέκτησαν στο διάστημα που συγκυβερνούσαν.
Φυσικά δεν είναι σίγουροι πως τα σχέδια που κάνουν θα τους βγουν, όμως για ένα πράγμα είναι απολύτως βέβαιοι.
Ότι ο δικομματισμός διάγει πλέον τις τελευταίες του μέρες.
Για να μην γίνουν λοιπόν αυτές και οι πρώτες συνέχισης της ίδιας καταστροφικής πολιτικής, η απάντηση που πρέπει να δοθεί στις εκλογές από τους πολίτες πρέπει να έχει πρόσημο:
Ακύρωση των σεναρίων συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ώστε ο δικομματισμός που βγήκε από την πόρτα να μην μπει από το παράθυρο.
Ψήφο στην Αριστερά με σημαντική εκλογική ενίσχυση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς, ώστε το τέλος του δικομματισμού να σημάνει ανάταση της χώρας και της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.
Έχοντας ασφαλώς σε όλη αυτή την δύσκολη διαδρομή την στήριξη, την συμμετοχή, τον αγώνα και την ενεργό δράση ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μέλος Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου