Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ (1-6-2012 ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ megara.org)


1//6/2012, προεκλογική ομιλία του Αλέξη Μητρόπουλου
«Χάιδεψε αυτιά» στην παραλία της Νέας Περάμου
2012-06-02

Σε φίλους του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Αλέξης Μητρόπουλος στο θεατράκι της Νέας Περάμου το βράδυ της 1/6/2012.
Ο προεκλογικός αγώνας κορυφώνεται εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου και οι τόνοι αντιπαράθεσης των πολιτικών κομμάτων διακρίνονται από ανοδική ένταση.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος δεν αποτέλεσε εξαίρεση και υπερβαίνοντας το σύνηθες ήπιο ύφος του απευθύνθηκε με πάθος και ένταση στο ακροατήριο ζητώντας να δώσουν καθαρή νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα.
Με καθαρό αντιμνημονιακό λόγο παρουσίασε τα κύρια σημεία του κόμματός του προς το ειδικό ακροατήριο το οποίο αποτελούνταν κυρίως από συναταξιούχους και μισθωτούς του δημοσίου.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γινει κυβέρνηση
  • Θα παγώσει τις περικοπές σε συντάξεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους
  • Θα ακυρώσει τους εφαρμοστικούς όρους του ιδιωτικού τομέα
  • Θα επαναφέρει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  • Θα παγώσει τον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας
  • Αντί απολύσεων θα γίνουν συνετές προσλήψεις στο δημόσιο κυρίως στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης
  • Θα αντρέψει τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις
Ο ομιλητής έκανε χαρακτηριστική αναφορά στο γεγονός ότι το μνημόνιο παρήγαγε 1,5 εκατομμύρια ανέργους σε διάστημε 2 ετών και κατηγόρησε τα κόμματα της συγκυβέρνησης ότι «ενώ ταΐζουν τις τράπεζες» δεν δίνουν χρήματα να ανασάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες.
«Στα 2 χρόνια του μνημονίου γεμίσαμε την Ελλάδα με ανέργους και ψευδοαπασχολούμενους», είπε.
Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά «το μνημόνιο δεν είναι η σωτηρία αλλά η καταστροφή μας»
Λέγοντας αυτά ο Αλέξης μητρόπουλος δεν έκανε κανένα λόγο αν ο ΣΥΡΙΖΑ, αν εφαρμόσει την απλή αναλογική, δεν ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα του θα βάλει πάτο στο βαρέλι της ελληνικής οικονομίας, δεν ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο θα μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, δεν ανέφερε πώς θα περιορίσει το κόστος του σπάταλου δημοσίου, δεν έκανε λόγο πώς θα κάνει τον ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό να δουλέψει.
Εντύπωση μας έκανε η άνεση με την οποία ο ομιλητής διαβεβαίωσε το ακροατήριό του ότι «η Ελλάδα ΔΕΝ θα χρεοκοπήσει» ενώ στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι πλέον μια χρεοκοπημένη χώρα.
Παρόντες στην ομιλία του Αλέξη Μητρόπουλου νοιώσαμε ότι ακούγαμε και πάλι το «Τσοβόλα δώστα όλα» (Α. Παπανδρέου), «Λεφτά υπάρχουν», (Γ. Παπανδρέου), «θα σας δώσω αν μου δώσουν», (Αν. Σαμαράς).
Αισθανθήκαμε τον λόγο του να «χαϊδεύει αυτιά» και να ψαρεύει στα θολά νερά.
Αν όντως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να λάβει την επιθυμητή πλειοψηφία και να κυβερνήσει την Ελλάδα, πρέπει να δώσει ρεαλιστικές και πολύ πειστικότερες απαντήσεις στα ερωτήματα του λαού.
Χαιρετισμό απεύθυναν τα στελέχη Ελένη Κώνστα και Πάνος Σκουρολιάκος.
Στο μέσον ο Αλέξης Μητρόπουλος, αριστερά το μέλος του περιφερειακού οργάνου ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσιαντός και δεξιά ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Βαγγέλης Κανελλόπουλος
Ελένη Κώνστα: "Ο ελληνικός λαός δεν είχε εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να υπογράψει κανένα μνημόνιο. Την 5η Μαΐου δεν έδωσε ούτε την συναίνεσή του"
Πάνος Σκουρολιάκος: " ..... οι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι υποτελείς των παραγόντων του μνημονίου...... τα διλήμματά τους δεν πείθουν κανέναν...... θα ανοίξουν κι άλλα κελιά δίπλα στον Τσοχατζόπουλο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου