Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ




Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/06/2012-ΑΥΓΗ

Κατακτώντας το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία της Αριστεράς, 26,89%, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα εκπροσωπηθεί στη νέα Βουλή από 71 βουλευτές. Στη μεγάλη τους πλειονότητα πρόκειται για ανθρώπους που θα καθίσουν για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Έχουν όμως πλούσια εμπειρία από τους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες, ενεργοί πολίτες με ανιδιοτελή προσφορά στις τοπικές κοινωνίες, όπως προκύπτει κι από τα σύντομα βιογραφικά που παρουσιάζουμε.
Απέναντι σε ένα κυβερνητικό σχήμα με πρότυπα... Ιράν, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αναδεικνύεται σε "πρωταθλήτρια" στη γυναικεία εκπροσώπηση με 25 γυναίκες (ποσοστό 35%). Έχουν εκλεγεί στελέχη από σχεδόν όλες τις συνιστώσες της παράταξης, ενώ πολλοί είναι και οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς, ανάμεσά τους κι ο "δικός" μας, της "Αυγής", μέλος της Νεολαίας ΣΥΝ, Κώστας Μπάρκας.

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Μανώλης Γλέζος Συμμετείχε στον αντικατοχικό αγώνα μέσα από τις απελευθερωτικές οργανώσεις των νέων (ΟΚΝΕ, ΕΑΜ ΝΕΩΝ και ΕΠΟΝ). Εκλέχτηκε μέλος της Δ.Ε. της ΕΔΑ και ανέλαβε Οργανωτικός Γραμματέας της. Στις εκλογές του 1951, αν και ήταν φυλακισμένος, εκλέχτηκε βουλευτής Αθηνών της ΕΔΑ, όπως και στις εκλογές του 1961. Το 1981 εκλέχτηκε πρώτος βουλευτής της Αθήνας. Το 1984 εκλέχτηκε ευρωβουλευτής.



Φωτίου Θεανώ Πανεπιστημιακός, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του ΕΜΠ. Γεννήθηκε στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης.Υπήρξε από τις πρωτεργάτριες του πανεπιστημιακού κινήματος, από την εποχή της απεργίας των 100 ημερών του ΕΔΠ μέχρι τους πρόσφατους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια.
Δημήτρης Τσουκαλάς Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών γραμματέας της ΠΑΣΚΕ Τραπεζών - Ασφαλιστικών. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Ως πρόεδρος της ΟΤΟΕ , συνέδεσε το όνομά του με τους μεγάλους αγώνες για το Ασφαλιστικό και για την κατοχύρωση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ασχολήθηκε ενεργά με το Ευρωπαϊκό κοινωνικό Φόρουμ και τα κινήματα που αναδεικνύουν αξίες αλληλεγγύης των λαών χωρίς ρατσισμό ξενοφοβία και πολέμους. Περιφερειακός σύμβουλος της Αττικής και μέλος της γραμματείας της Ενωτικής Κίνησης.

Α' ΑΘΗΝΑΣ
Αλέξης Τσίπρας Πρόεδρος του Συνασπισμού και Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, π. γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού (1999 - 2003). Τον Οκτώβριο 2006, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα. Στις εθνικές εκλογές του 2009, εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ.
Ζωή Κωνσταντοπούλου Μαχόμενη δικηγόρος στον τομέα των δικαιωμάτων και του ποινικού δικαίου. Πρόεδρος Διεθνούς Επιτροπής Νέων Ποινικο λόγων. Γενική Γραμματέας Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης. Αρθρογραφία για σύγχρονα κοινωνικά, πολιτικά και νομικά ζητήματα στον ελληνικό και ξένο Τύπο.
Νίκος Βούτσης Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με την παράταξη «Αττική συνεργασία  όχι στο Μνημόνιο». Μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μετα δικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Γραμματέας του Κ.Σ. της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (‘80 - ’85). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της Γραμματείας μέχρι το ‘86. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού - Ανανεωτική Αριστερά από το ‘87 ώς το ‘91 και στον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του ‘93.
Μαρία Μπόλαρη Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα της περιόδου 1980 - 1989 μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το 1989 αποχώρησε από το ΚΚΕ και από τότε δρα ως οργανωμένο μέλος της Επαναστατικής Αριστεράς. Ιδρυτικό μέλος και μέλος της Κ.Ε. της ΔΕΑ. Δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση μέσα από τις γραμμές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Μέλος της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Β' ΑΘΗΝΑΣ
Σοφία Σακοράφα Το 2002 κατεβαίνει στο Μαρούσι, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού. Το 2004 ο Γιασέρ Αραφάτ της απονέμει την παλαιστινιακή υπηκοότη τα. Βουλευτής από το 2007, αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ το 2010, καταψηφίζοντας το πρώτο Μνημόνιο. Αναπτύσσει δράση για τη συγκρότηση του Αριστερού Αντιμνημονιακού Μετώπου. Τον Απρίλη προσχωρεί στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.
Παναγιώτης Κουρουμπλής Γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρ νανίας. Εισήχθη στη Νο μική Σχολή του Πανεπι στημίου Αθηνών. Από το 1974 συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κι νήματος. Την περίοδο 19931996 διετέλεσε γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουρ γείου Υγείας. Η συνέπεια στο πολιτικό και κοινωνικό του έργο επέβαλε την παύση της συμπόρευσής του με το ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου. Σήμερα είναι μέλος της προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής της Ενωτικής Κίνησης η οποία συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δημήτρης Παπαδημούλης Σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Μέλος του Προεδρείου του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ (1976 - 79) και της ηγεσίας του Ρήγα Φεραίου και στη συνέχεια του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ΕΑΡ. Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 2004 - 2009. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.
Γιάννης Δραγασάκης Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες. Στα μαθητικά του χρόνια, ανέπτυξε δραστηριότητα ως μέλος της νεολαίας «Γρηγόρης Λαμπράκης». Υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το 1991 και του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Στις εκλογές του Ιουνίου 1989, εξελέγη βουλευτής Χανίων με τον ενιαίο Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Συμμετείχε, ως Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στην Οικουμενική Κυβέρνηση. Επανε ξελέγη βουλευτής Β΄Αθήνας στις εκλογές 1996, 2004 και 2007.
Ρένα Δούρου Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης. Οργανώθηκε στη Νεολαία του Συνασπι σμού από το 1995. Σήμε ρα είναι μέλος της Π. Γ. του Συνασπισμού, υπεύ θυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ΚΕΑ  Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και Διεθνών Σχέσεων.
Δημήτρης Στρατούλης Νομικός, πολιτικός επιστήμονας, διδάκτορας Νομικής στις εργασιακές σχέσεις. Μέλος Πολιτικής Γραμματείας Συνασπισμού. Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Εργασίας. Εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο ΟΤΕ και Γραμμα τέας Κοινωνικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ.
Νάντια Βαλαβάνη Συγγραφέας και οικονομολόγος. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα (ΚΝΕ Αντι-ΕΦΕΕ). Μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ και α’ μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Το 2007 προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτη. Υπήρξε υποψήφια στις εκλογές του 2007 στο Ηρά κλειο και του 2009 στη Β’ Αθηνών.
Πέτρος Τατσόπουλος Ο Πέτρος Τατσόπουλος γεννήθηκε το 1959 στο Ρέθυμνο. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και πολιτι κές επιστήμες. Εργά στηκε ως ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, δημοσιογράφος, σεναριογράφος. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Συγγραφέων την περίοδο 2001 - 2003 και αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου το 2010. Δημοσίευσε 17 βιβλία μυθιστορήματα, διηγήματα, μαρτυρίες και ανάλεκτα κείμενα.
Ευκλείδης Τσακαλώτος Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Kent και στην ΑΣΟΕΕ και τώρα είναι καθηγη τής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτι κής Επιτροπής του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Στάθης Παναγούλης Με την επιβολή της χούντας μπαίνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Τον Ιούνιο του 1967 συλλαμβάνεται, βασανίζεται στις φυλα κές Αβέρωφ και μόλις αποφυλακίζεται δραπετεύει στην Ιταλία και εντάσσεται στην οργάνωση Ελληνική Αντίσταση, που ίδρυσε ο Αλέξανδρος Παναγούλης. Αναπτύσσει έντονη αντιδι κτατορική δράση, μπαίνει παράνομα στην Ελλάδα, και τον Αύγουστο του 1972, συλλαμβάνεται, βασανίζεται και φυλακίζεται αλλεπάλληλα. Στη συνέχεια ολοκληρώνει τις σπουδές του στις πολι τικές επιστήμες και το 1977 εκλέγεται βουλευτής στη Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ. Το 1981 εκλέγεται ξανά και ορίζεται υφυ πουργός Εσωτερικών. Τον Αύγουστο του 1982 παραιτείται διαφωνώντας. Το 1985 συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ εκλέγεται ξανά βουλευτής. Για πολλά χρόνια έχει διατελέσει σύμβουλος ξένων επιχειρήσεων.
Απόστολος Αλεξόπουλος Αν. Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα επιστημο νικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα Υδρογεωλογίας, Διαχείρισης Υδατικών πόρων και Προστασίας του Περιβάλλοντος. Πολιτικά δραστηριοποιείται με τον Μανώλη Γλέζο στο κίνημα των Eνεργών Πολιτών. Έχει έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα στον χώρο του Πανεπιστημίου και των Γεωτεχνικών. Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και πολλών επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών.
Xαρούλα Καφαντάρη Η Χαρά Καφαντάρη είναι γεωλόγος, πτυχιούχος του ΑΠΘ και συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα πόλης, τα περιβαλλοντικά κινήματα και το συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζών. Μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΝ, του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ και της Γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥΝ Βόρειας Αθήνας. Επίσης είναι μέλος του ΓΕΩΤΕΕ και του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων.
Βασιλική Κατριβάνου Εργάζεται διεθνώς ως ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και διαμεσολαβήτρια στην επίλυση συ γκρούσεων. Η πιο πρό σφατη δουλειά της ως εκ παιδεύτριας και συντονί στριας ομάδων εστιάζεται στην ενδυνάμω ση μειονοτικών ομάδων και πληθυσμών που βρίσκονται σε αντιξοότητα, όπως με ΜΚΟ στην Chiapas του Μεξικού και με γυ ναίκες στην Παλαιστίνη. Με αφορμή το δη μοψήφισμα του 2004 στην Κύπρο, δημιούρ γησε μαζί με την Bushra Azzouz το ντοκι μαντέρ «Κυπραίες» («Women of Cyprus»).

Α' ΠΕΙΡΑΙΑ
Θοδωρής Δρίτσας Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1947. Ανένταχτος, υπέρμαχος της ενότητας της Αριστεράς, συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του. Το ίδιο και στον «Χώρο Διαλόγου…», όπως και στο Ευρωπαϊκό & στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Τρεις φορές υποψήφιος Δήμαρχος με «Το Λιμάνι της Αγωνίας», δημοτικός σύμβουλος για πέντε χρόνια. Πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής το 2007, επανεκλέχθηκε το 2009. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος από το 2010.

Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
Παναγιώτης Λαφαζάνης Γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1951. Τελειόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημί ου Αθηνών. Διετέλεσε μέ λος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνα σπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας. Εξελέγη βουλευτής της Β’ Πειραιά με τον Συνασπισμό στις εκλογές του 2000 και με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007 και του 2009. Υπήρξε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γρα φείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Τζένη Βαμβακά Σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνικές Επιστήμες. Από το 2004 ώς το 2012 είναι μέλος της Κ.Ε. του ΔΗΚΚΙ. Το 2006 ήταν υποψή φια δημ. σύμβουλος σε κοινό ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ενότητας  ΔΗΚΚΙ στον Δή μο Νίκαιας. Το 2007 και 2009 προτείνεται ως υποψήφια βουλευτής της Β’ Πειραιά με ΣΥΡΙΖΑ  ΔΗΚΚΙ.

ΥΠ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Αλέξης Μητρόπουλος Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου. Υπήρξε στέλεχος του ΠΑΚ Εσωτερικού και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε γεν. γραμματέας της Εταιρίας Δικαίου «ΕΔΕΚΑ» και μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας  ΠΣΟ. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 ηγήθηκε του Ανεξάρτητου Συνδυασμού της Αριστεράς «Αττική Συνεργασία  Όχι στο Μνημόνιο». Σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Νάσος Αθανασίου Σπούδασε νομικά και δημοσιογραφεί από είκοσι χρονών. Εργάστηκε σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδι κά. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχο λείται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Διετέλε σε νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών και δη μοτικός σύμβουλος Αθηναίων. Σήμερα είναι περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
Γιώργος Πάντζας Αγωνίστηκε με το ΚΚΕ και την ΕΔΑ. Πίστεψε στην ιδρυτική πράξη της 3ης του Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ, που ήταν ένα αριστερό μανιφέστο, άσχετα αν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ την ακύρωσαν. Μέλος της Τριμελούς Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Εργάστηκε στο θέατρο και τον κινηματο γράφο. Δύο φορές υποψήφιος νομάρχης Αττικής με τη ΝΑΣ, το 2002 και το 2006.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Γιώργος Βαρεμένος Ξεκίνησε τη δημοσιογρα φική του καριέρα φοιτη τής από τον «Οδηγητή», για αρκετά χρόνια υπήρξε πολιτικός συντάκτης στον «Ριζοσπάστη» μετά, επιτελικό στέλεχος στην «ΠΡΩΤΗ» και στη συνέχεια με εκπομπές στην τηλεόραση.
Μαρία Τριανταφύλλου Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων όπου δρα στηριοποιήθηκε πολιτικά μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ. Πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στον ΑΣΕΠ και την κατάργηση της επετηρίδας των εκπαιδευτικών το 1998. Πρόεδρος του Συλλόγου Αδιόρι στων Εκπαιδευτικών από το 2000 ως το 2002. Μέλος του Κοινωνικού Φόρουμ Μεσολογγίου και της ΚΟΕ. Συμμετείχε ενεργά στα κινήματα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή μας: κίνημα ενάντια στα Διόδια, ενάντια στα χαράτσια, ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Δημήτρης Κοδέλας Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, όπως και στο αντιπολεμικό και αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα. Το 2007 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της ΚΟΕ.

ΑΡΚΑΔΙΑ
Κώστας Ζαχαρίας Είναι γιατρός, πνευμονολόγος. Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης. Ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό «Αρκάδων κοινόν» το 2002 και το 2006 για τη Νομαρχία Αρκαδίας και το 2010 με τον συνδυασμό «Μαντινειακή Συμπολιτεία» για τον Δήμο Τρίπολης.

ΑΡΤΑ
Όλγα Γεροβασίλη Είναι ιατρός, ακτινοδιαγνώστρια. Από το 1997 μέχρι το 2003 διετέλεσε γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας, και από το 2003 μέχρι το 2005 γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας. Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού και στις ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη».

ΑΧΑΪΑ
Μαρία Κανελλοπούλου Είναι ηθοποιός και πολιτι κός, εκλεγμένη βουλευτής. Έχει κατέβει υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Αχαΐας στις εκλογές του 2007 και του 2009, έπειτα εξελέγη δημοτική σύμβουλος Αθηναίων έως το 2012.
Βασίλης Χατζηλάμπρου Εργάζεται ως τεχνολόγος ακτινολόγος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Έχει διατελέσει αντιπρόσω πος στο Νομαρχιακό Τμήμα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ. Το 2006 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας. Στις εθνικές εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βου λευτής με τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).

ΒΟΙΩΤΙΑ
Γιάννης Σταθάς Είναι βιομηχανικός εργάτης. Μέλος της διοίκησης του σωματείου «Ένωση Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδας» από τη θέση του ανα πληρωτή γραμματέα και του γενικού γραμματέα. Είναι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς. Μέλος των επιτροπών «Δεν Πληρώνω» στα διόδια.

ΔΡΑΜΑ
Χρήστος Καραγιαννίδης Ιδιωτικός υπάλληλος, απόφοιτος Γενικού Λυκείου. Πτυχίο ηχολήπτη από το School of Audio Engineering του Λονδίνου. Μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας. Μέλος Ν.Ε. ΣΥΝ Δράμας.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Γάκης Δημήτριος Σπούδασε στο Φυσικό τμήμα του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ζει μόνιμα στη Ρόδο, εργάστηκε στον ΟΤΕ μέχρι το 2009. Μέλος του ΚΚΕ και από το 1991 μέλος του ΣΥΝ. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ρόδου επικεφαλής της δημ. παράταξης «ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ».

ΕΥΒΟΙΑ
Ευάγγελος Αποστόλου Σπούδασε δασολογία και εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα. Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΝ από το 1996 ώς το 2000. Μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ από το 2004 ώς το 2010 και μέλος της Κ.Π.Ε. από το 1998.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Σταύρος Κοντονής Είναι δικηγόρος. Διετέλεσε για δύο θητείες πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής και μέλος του προεδρείου του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ. Την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος του γραφείου του Κ.Σ. της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος». Μέλος της Κ.Ε. της ΑΚΟΑ και της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΗΛΕΙΑ
Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη Καθηγήτρια εικαστικών λαογραφίας κεραμικής

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Μιχάλης Κριτσωτάκης Εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας από το 1993 και μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ως επικεφαλής της «Νομαρχιακής Παρέμβασης των Πολιτών και της Οικολογίας», εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος το 2006. Το 2009 εκλέχτηκε βουλευτής Ηρακλείου.
Διακάκη Μαρία Κατάγεται από τον Σίβα του Δήμου Φαιστού. Ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο και το επάγγελμα της είναι φαρμακοποιός. Δραστηριοποιείται κοινωνικά από τα φοιτητικά της χρόνια μέχρι και σήμερα.

Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τάσος Κουράκης Είναι αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, παιδίατρος. Διετέλεσε γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (20002003). Το 2002 και το 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης επικεφαλής παράταξης, και το 2010 περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Σεπτέμβριο του 2007 και το 2009 εκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιούνιο του 2010 εκλέχτηκε Ζ΄ Αντιπρόεδρος της βουλής.
Ιωάννης Αμανατίδης Εργάζεται ως δάσκαλος σε σχολεία της Καλαμαριάς. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος χημικών πετρελαίου του ΤΕΙ Καβάλας και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.
Δέσποινα Χαραλαμπίδου Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παν/μίου Μακεδονίας. Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του. Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού, του Εργοστασιακού Σωματείου TOPS του Δ.Σ. του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΘ και αναπληρώτρια πρόεδρος του συνδικάτου ιματισμού. Μέλος της επιτροπής εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ιωάννα Γαϊτάνη Είναι έμπορος στο επάγγελμα. Υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κι νήματος (1977 - 1981) στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και το 1987 εντάχθηκε στην τροτσκιστική οργάνωση ΟΣΕ. Από το 2001 είναι στέλεχος της ΔΕΑ, είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργοποιείται στο γυναικείο κίνημα της πόλης και από το 2011 συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας.

Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Λίτσα Αμμανατίδου Πασχαλίδου Από το ‘84 ήταν μέλος του ΚΚΕ και μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του. Διετέλεσε μέλος του Εποπτικού της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσ/νίκης. Υπήρξε υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής το 2000, 2004 και 2007 στην Β’ Θεσσαλονίκης όπου είχε την τιμή να είναι βουλευτής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Χρήστος Μαντάς Ζει και εργάζεται στα Γιάννενα ως ψυχίατρος από το 1990 και σήμερα είναι λέκτορας Ψυχιατρικής. Μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του και για πολλά χρόνια γραμματέας της Ν.Ε. Ιωαννίνων. Υπήρξε πρόεδρος των Νοσοκομεια κών Γιατρών Ηπείρου. Νομαρχιακός σύμβουλος το 2006 και δημοτικός σύμβουλος σήμερα στον Δ. Ιωαννίνων.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Νίκος Μιχαλάκης Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική και την ειδίκευση στην καρδιο λογία. Διετέλεσε πρόε δρος των αγροτικών ια τρείων του νομού Καρδίτσας (1988), ενώ υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου. Δημοτικός σύμβουλος 2002 2006. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Bαγγέλης Διαμαντόπουλος Τεχνικός τηλεπικοινωνιών και μετάδοσης πλη ροφορίας. Γεννήθηκε στο Βοτάνι Καστοριάς το 1980. Εργάστηκε στην εταιρεία IOVEL για την ERICSSON HELLAS με εξειδίκευση στην εγκατάσταση ψηφιακών κέντρων. Από το 2006 εργάζεται στον ΟΤΕ. Πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Βοτανίου, αντιπρόεδρος της ΠΕΤΟΤΕ Καστοριάς, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, της Κινηματογραφικής Λέσχης Καστοριάς και του Συνδέσμου Φίλων του Άρη Καστοριάς.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Στέφανος Σαμοΐλης Είναι αρχιτέκτων - μηχανικός. Εργάζεται από το 1983 ως ελεύθερος επαγγελματίας στο νησί της Κέρκυρας. Από το 2011 είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Κέρκυρας, επικεφαλής της παράταξης «Εμπρός μ’ εσένα για την Κέρκυρα». Είναι μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του Συνασπισμού.

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου Σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πάτρας, όπου και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από τις γραμμές του Ρήγα Φεραίου. Ζει στο Αργοστόλι και εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός της Πολεοδομίας. Είναι η πρώτη αριστερή, αλλά και η πρώτη γυναίκα βουλευτής της Κεφαλλονιάς.

ΚΙΛΚΙΣ
Ειρήνη Αγαθοπούλου Σπούδασε Φαρμακευτική στο ΑΠΘ. Στα φοιτητικά της χρόνια ανέπτυξε έντονη κινηματική δράση μέσα από την Αριστερά. Συμμετείχε στους αγώνες του 2006 - 2007 κόντρα στον νόμο - πλαίσιο Γιαννάκου για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Ζει και εργάζεται ως φαρμακοποιός στο Κιλκίς.

ΚΟΖΑΝΗ
Ευγενία Ουζουνίδου Απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κιέβου, master τεχνικών επιστημών. Μέλος και στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, εν συνεχεία στον ΣΥΝ. Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ από το 2004 μέχρι σήμερα. Υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το 2007. Διατηρεί Τεχνικό Γρα φείο από το 1989 στην Κοζάνη. Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, του πα νελληνίου Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης και του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Νίκος Συρμαλένιος Οικονομολόγος πολιτικός επιστήμονας. Από τα τρία χρόνια της δικτατο ρίας εντάχθηκε στις αντιστασιακές οργανώσεις ΠΑΜ και Ρήγας Φεραίος. Είναι υπάλληλος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Το 2002 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων, ως επικεφαλής της Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας. Από το 2011 είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου. Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και έθεσε κατ’ επανάληψη υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.

ΛΑΡΙΣΑ
Ηρώ Διώτη Πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, της Γραμματείας της Ν.Ε. του ΣΥΝ Λάρισας και της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2007.
Δημήτρης Γελαλής Οικονομολόγος. Διετέλεσε πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Παράρτημα Θεσσαλίας και πρόεδρος και γραμματέας της Ένωσης Λογιστών Λάρισας. Μέ λος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπον δίας Λογιστών Ελλάδος. Μέλος του Συνδέ σμου Υπαλλήλων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας. Επίσης μέλος του περιφερειακού συμβουλίου και μέλος της Ο.ΚΕ νομού Λάρισας. Μέλος του «Ένα καράβι για τη Γάζα» και του Κοινωνικού Φόρουμ. Ενεργό μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του.

ΛΑΣΙΘΙ
Κωστής Δερμιτζάκης Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου και εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης και μέλος της συντακτικής επιτροπής σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και στο λογοτεχνικό περιοδικό «Ιεραπετριτική Απόπειρα». Εχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές και μία συλλογή διηγημάτων. Πολλά λογοτεχνικά του έργα έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του ΣΥΝ από το 1989. Διατέλεσε νομαρχια κός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Ιεράπετρας και πρόεδρος στη Δημοτική επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου.

ΛΕΣΒΟΣ
Γιάννης Ζερδελής Σπούδασε Ιατρική και Οδοντιατρική στο ΑΠΘ. Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Λέσβου, 1985 - 1986, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και ιδρυτικό μέλος (1987 - 1990). Αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο το 1994 και το 2012. Πρόεδρος Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ το 2006. Νομαρχιακός σύμβουλος με τη «Νέα Σελίδα» (1998 - 2006) και δημοτι κός σύμβουλος Μυτιλήνης, 2006 - 2010.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος Είναι 27 χρόνων. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι με ταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιο λογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργάζεται σε κυλικείο ιδιωτικής κλινικής. Δραστηριοποιήθηκε από τα νεανικά του χρόνια στο μαθητικό και μετέπειτα στο φοιτητικό κίνημα. Είναι μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και της ΚΟΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Θανάσης Πετράκος Σπούδασε μαθηματικός. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Πανελλα δικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας από το 1998 έως το 2010. Επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου».

ΞΑΝΘΗ
Χουσεϊν Ζεϊμπέκ Ζει και εργάζεται στην Ξάνθη ως φαρμακοποιός. Είναι μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του Συνασπισμού και αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών. Υπήρξε υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2009 με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάχης με τον συνδυασμό « Αριστερή Οικολογική Συνεργασία» στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010.

ΠΡΕΒΕΖΑ
Κώστας Μπάρκας Γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης το 1981. Αποφοίτησε από τη σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΑΥΓΗ. Είναι μέλος της Νεολαίας ΣΥΝ από το 2000, δραστηριοποιήθηκε στις σχολές μέσα από τις δυνάμεις του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων, ενώ συμμετείχε στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης μέσω του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

ΡΕΘΥΜΝΟ
Ανδρέας Ξανθός Είναι γιατρός μικροβιολόγος και έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου. Είναι Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ. Συμμετείχε στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στον νομό Ρεθύμνου.

ΡΟΔΟΠΗ
Αϊχάν Καρά Γιουσούφ Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική σχολή του πανεπιστημίου Κωνστα ντινούπολης. Από το 1994 είναι μέλος του Συνασπισμού. Μέλος της τοπικής οργάνωσης στον νομό Ροδόπης. Το 1995 υπήρξε γ.γ. του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Στο διάστημα 1998 - 2002 ήταν δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Μαρώνειας.

ΣΑΜΟΣ
Αγνή Καλογερή Γεννήθηκε στη Σάμο το 1966. Είναι Γεωπόνος και διατηρεί κατάστημα γεωργικών ειδών στην πόλη της Σάμου. Από το 1979 μέλος της ΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ, καθώς και του ενιαίου ΣΥΝ. Από το 1998 μέλος του ΔΗΚΚΙ και 2 φορές υποψήφια βουλευτής με τους συνδυασμούς του για τη Σάμο.

ΣΕΡΡΕΣ
Αφροδίτη Σταμπουλή Είναι μαιευτήρας γυναικολόγος. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων κατά του Ν. 815 ενταγμένη στη Β’ Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις. Είναι μέλος της ΑΚΟΑ, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής Κίνησης «Διάβαση Πεζών». Επίσης είναι μέλος της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών.

ΤΡΙΚΑΛΑ
Παναγιώτα Δριτσέλη Γεννήθηκε το 1982 στα Τρίκαλα. Σπούδασε στο Παν. Ιωαννίνων από όπου αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Από το 2006 έως το 2008 εργάστηκε ως ωρομίσθια.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Βασίλης Κυριακάκης Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη νευρολογία, στη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Ινστιτούτο Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι αντιπρό εδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Φθιώτιδας. Ανέπτυξε έντονη δράση ως απλός αγωνιστής στο κοινωνικό κίνημα της περιοχής μέσα από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟΕ.

ΦΛΩΡΙΝΑ
Γερμανίδης Αθανάσιος Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αρρένων Αργοστολίου (1964 - 1969). Σπουδές στη Φυσικομαθηματική Σχολή Αθηνών. Το 1977 διορίστηκε στη μέση εκ παίδευση και υπηρέτησε σε σχολεία της Φλώρινας για 34 χρόνια. Οργανωμένος 10 χρόνια στο ΚΚΕ, τα υπόλοιπα στον ΣΥΝ, διετέλεσε 18 χρόνια γραμματέας Ν.Ε.Φλώρινας. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Φλώρινας. Ενεργό μέλος της ΕΛΜΕ Φλώρινας και πολιτιστικών συλλόγων. Σήμερα συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Κατερίνα Ιγγλέζη Είναι πτυχιούχος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος. Είναι μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Από το 2003 εκλέγεται στην Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού».

ΧΑΝΙΑ
Γιώργος Σταθάκης Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστή μιο Κρήτης. Πρόεδρος στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Μέλος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέλος της Συγκλήτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου