Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Νεολαίας Συνασπισμού στην πανεργατική πορεία 23 Φλεβάρη


Μας κλέβουν το μέλλον να τους κάνουμε παρελθόν!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οξύνει την ολομέτωπη πολιτική επίθεσή της στα πιο στοιχειώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και στις δημοκρατικές κατακτήσεις. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να συρρικνώσουν το δημόσιο χώρο σε βάρος των κοινωνικών αναγκών και να επιτύχουν την έξοδο από την κρίση σε βάρος των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών, των μεταναστών και των πιο αδύναμων κοινωνικά ομάδων.

Δεν αρκούνται στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων που έχει επιφέρει μείωση μισθών ως και 30% αλλά δηλώνουν αποφασισμένοι για την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Υπό το φόβο μήπως βρεθούν ανάμεσα στους 700.000 ανέργους οι εργαζόμενοι θα εξαναγκάζονται να «διαπραγματεύονται» ατομικά με τους εργοδότες χωρίς κατώτερα όρια προστασίας. Η εργασιακή ευελιξία που αποτελεί πρωτεύοντα στόχο της κυβέρνησης ήδη από το 2001 διευρύνεται ακόμα περισσότερο μέσω της δυνατότητας των εργοδοτών να επιβάλλουν ακόμα και εργασία 65 ωρών την εβδομάδα (ή και 72! για όσους εργάζονται 6 ημέρες την εβδομάδα). Επιπλέον καταργείται κάθε αντικίνητρο για τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου (ακόμα και μιας ημέρας) και οι συμβασιούχοι αποτελούν πλέον τον κανόνα των εργασιακών σχέσων.

Τη στιγμή που απροκάλυπτα δηλωνουν ότι στις ελβετικές τράπεζες υπάρχουν ελληνικές καταθέσεις ύψους 500δις ευρώ, μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και θα πρέπει να εκποιηθεί η δημόσια περιουσία προκειμένου να βρουν 50 δις! Τη στιγμή που παγώνουν τις συντάξεις εξοικονομώντας 100 εκατ.ευρώ, μειώνουν τη φορολογία των επιχειρήσεων στο 20% και τους χαρίζουν 320 εκατ.ευρώ! Τη στιγμή που οι εφοπλιστές αποδίδουν φόρους μόλις 12 εκ ευρώ, οι μετανάστες αφήνουν για την πράσινη κάρτα 50 εκατ.ευρώ! Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στην Ελλάδα υπάρχουν 1.000.000 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.Κομμάτι αυτών αποτελούν οι 300 απεργοί πείνας. Δική τους νίκη θα αποτελέσει νίκη όλων των εργαζομένων. Στηρίζουμε τον αγώνα τους με όλες μας τις δυνάμεις.

Ενώ δηλώνουν ότι όσα μέτρα παίρνουν είναι αποτέλεσμα των πιέσεων της τρόικας οι ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπερψήφισαν την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη για όλες τις χώρες της ΕΕ. Οι μοναδικοί που καταψήφισαν ήταν οι ευρωβουλευτές της ευρωωομάδας της Αριστεράς οι οποίοι κατέθεσαν αντιψήφισμα για την επαναφαρά του ορίου στα 60 έτη. Το νέο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» στο οποίο έχει συναινέσει ήδη το ΠΑΣΟΚ έρχεται να συνταγματοποίησει την εργασιακή λιτότητα με μειώσεις μισθών και περικοπές εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Προκειμένου να θωρακίσουν την επίθεση στα εισοδήματα εργαζομένων και νεολαίας ποινικοποιούν τις πρακτικές της κοινωνικής αντίστασης και τρομοκρατούν τους πολίτες υιοθετώντας πολιτικές πρακτικές πρωτοφανούς αυταρχισμού. Για μια ακόμη φορά προσπαθούν να ενεργοποιήσουν το κοινωνικό αυτοματισμό στοχοποιώντας ως «συντεχνίες» τους εργασιακούς κλάδους που αγωνίζονται ενάντια στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους ενώ όσοι αγωνίζονται ενάντια στις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των διοδίων και όσοι αρνούνται να πληρώσουν τις εξωφρενικές αυξήσεις αντιμετωπίζονται στην καλύτερη ως «τζαμπατζήδες» και στην χειρότερη ως εγκληματίες παραβάτες.

Απέναντι σε όλα αυτά βασικό μας όπλο είναι οι συλλογικοί αγώνες για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας!

Όλοι και όλες την Τετάρτη 23 Φλεβάρη στην πανεργατική απεργία, στις 10:30, στο Μουσείο
21/2/2011 Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου