Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ




Η Ελλάδα, ως χώρα, είναι ασφαλώς αντικειμενικά αδύνατο να αναλάβει την λύση των μεταναστευτικών προβλημάτων όλης της οικουμένης.
Η Κυβέρνηση όμως, υπογράφοντας την συνθήκη ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2, δέχτηκε την απαγόρευση προώθησης σε χώρες της Ευρώπης, όσων μεταναστών φτάνουν στην χώρα μας και δηλώνουν την πρόθεση τους να μετακινηθούν.
Πρακτικά αυτό σημαίνει το εξής:
Ο βασικός προορισμός των μεταναστών δεν είναι η Ελλάδα, είναι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όμως για να φτάσουν σε αυτές, λόγο των γεωγραφικών θέσεων της Τουρκίας και της Ελλάδας, περνούν υποχρεωτικά από τις χώρες αυτές.
Η Τουρκία, επειδή δεν έχει υπογράψει την συνθήκη ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2, δεν έχει υποχρέωση να τους σταματήσει στα σύνορα της.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μεταναστευτικά κύματα να φτάνουν στην χώρα μας.
Φτάνοντας στην χώρα μας, επειδή η Ελλάδα έχει υπογράψει αυτή την συνθήκη, απαγορεύεται να κάνει το ίδιο.
Απαγορεύεται δηλαδή να τους αφήσει να πάνε στον προορισμό τους που είναι η Ευρώπη.
Αυτός είναι ο λόγος, όχι και οι πραγματικές αιτίες της μετανάστευση που είναι άλλο ζήτημα, που η χώρα μας έχει γίνει ‘δεξαμενή’ μεταναστών.
Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να υπογράφει την συνθήκη ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2, η αφού την υπέγραψε να ζητά την ριζική αναθεώρηση της, ακροβατεί:
Χρησιμοποιεί, όπως και ο κ. Καρατζαφέρης την λέξη λαθρομετανάστες, σαν να πρόκειται για λαθραία τσιγάρα και όχι για ανθρώπινες ψυχές.
Ετοιμάζεται να φτιάξει φράκτη στα σύνορα δηλαδή νέο τείχος λες και τα τείχη κράτησαν πότε τους Λαούς από την Ελευθέρια τους.
Από την μια λέει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος, από την άλλη όμως δεν ζητά αναθεώρηση της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2.
Στην πραγματικότητα παίζει με το μεταναστευτικό πολιτικά παιχνιδάκια, τα οποία όμως ενίοτε, μπορεί να έχουν και δραματικές συνέπειες.
Έχει αλήθεια αναλογιστεί η Κυβέρνηση τι μπορεί να συμβεί εάν χαθεί έστω και μια ζωή από τους σχεδόν 300 απεργούς πείνας ;
Τα λίγα μεροκάματα που ζητούν, ώστε να πάρουν την πράσινη κάρτα, που μόνο φέτος δεν τα εξασφάλισαν λόγο οικονομικής κρίσης, μπορεί να αξίζουν περισσότερο από τις ανθρώπινες ζωές ;
Έχει η Κυβέρνηση συνειδητοποιήσει πως οι απεργοί πείνας ρισκάρουν την ζωή τους η νομίζει πως είναι αγώνας τζάμπα μαγκιά, σαν αυτούς που επί χρόνια ακούμε μόνο στα λόγια να δίνει το ΠΑΣΟΚ ;
Οι απεργοί πείνας δεν ζητάνε ‘ρουσφέτι η ελεημοσύνη’.
Ζητάνε ως εργαζόμενοι τις ελάχιστες εγγυήσεις επιβίωσης, μέσα σε συνθήκες σκληρής οικονομικής κρίσης.
Όταν πχ ο κ. Παπανδρέου στήριζε ως αντιπολίτευση, στις 5/12/2008 την απεργία πείνας 15 μεταναστών στην Κρήτη, γιατί δεν κάνει το ίδιο τώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι στην Κυβέρνηση και ο ίδιος Πρωθυπουργός;
Όταν τα αιτήματα των σημερινών απεργών πείνας είναι ακριβώς τα ίδια, με αυτά των μεταναστών της Κρήτης, τα οποία μάλιστα τότε ικανοποίησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!
Ο κ. Παπανδρέου οδηγεί που οδηγεί με το μνημόνιο την χώρα και τον Λαό σε αδιέξοδο, τουλάχιστον ας φροντίσει για την υστεροφημία του.
Ας μην στιγματιστεί και με επίδειξη αδιαφορίας που μπορεί να οδηγήσει 300 ανθρώπους ακόμα και στον θάνατο!
Μόνο που ότι είναι να κάνει όφειλε να το είχε κάνει χτες, γιατί σήμερα ίσως να είναι πάρα πολύ αργά ….. !

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μέλος Ν. Ε. Δυτ. Αττικής του Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου