Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ.Κάρολο Παπούλια


Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα συμπεράσματα του διεθνούς συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που διεξήχθη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα καθώς και για την εναλλακτική πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την έξοδο από την κρίση του χρέους. Μια εναλλακτική πρόταση που βασίζεται σε δύο πυλώνες, την αναδιαπραγμάτευση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τη ριζική αναδιανομή του πλούτου.

Την αναδιαπραγμάτευση του χρέους χωρίς νέα μνημόνια και νέα βάρη στους εργαζόμενους, την επιλεκτική διαγραφή μέρους του χρέους με την ταυτόχρονη διεκδίκηση απευθείας χαμηλότοκου δανεισμού από την ΕΚΤ.

Την αναδιανομή του πλούτου με τη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας, των μεγάλων εισοδημάτων καθώς και των χρηματιστηριακών συναλλαγών προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για ένα πρόγραμμα αναπτυξιακό, που θα έχει σαν στόχο τη στήριξη της απασχόλησης, τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

Επιπλέον εξέφρασα την ανησυχία μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις αναφορικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που επιβάλλουν ένα νέο ευρωπαϊκό μνημόνιο αντί να δίνουν λύσεις στο πρόβλημα του χρέους. Καθώς επίσης τον ενημέρωσα για δυο σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Αυτή που έχει να κάνει με την πρόταση για κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους καθώς και αυτή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Σύμφωνο του Ευρώ, προκειμένου ο ελληνικός λαός να γίνει κυρίαρχος και να αποφασίσει για το μέλλον του.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου