Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Δήλωση Κ. Ήσυχου, μέλους Π.Γ. ΣΥΝ, υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική και άμυνα σχετικά με τις προετοιμασίες για στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ ...



Το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ για τον 21ο αιώνα, ως παγκόσμιο χωροφύλακα των συμφερόντων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, διαφαίνεται να δοκιμαστεί τώρα στη Λιβύη.

Ο ΣΥΝ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη αυτών των ενεργειών και σχεδιασμών. Απαιτεί το άμεσο κλείσιμο της στρατιωτικής βάσης της Σούδας. Δεν συνηγορεί στην αξιοποίηση ελληνικού εδάφους, εναέριου ή θαλάσσιου, ώστε να χρησιμοποιηθεί από το ΝΑΤΟ σε βάρος του δοκιμαζόμενου λαού της Λιβύης.

Οι μόνοι που πρέπει και μπορούν να ανατρέψουν το τυραννικό καθεστώς Καντάφι είναι ο εξεγερμένος λαός της Λιβύης, χωρίς ΝΑΤΟΪκούς κηδεμόνες και προστάτες.

Ο μόνος διεθνής παράγοντας που πρέπει να δώσει τέλος εδώ και τώρα στην αιματοχυσία και στο δικτατορικό καθεστώς, στηρίζοντας τον εξεγερμένο λαό για πραγματικές δημοκρατικές δομικές αλλαγές διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τον ενεργειακό της πλούτο, είναι ο ΟΗΕ και η γενική του συνέλευση.

Ο ΣΥΝ δυναμικά στηρίζει τις δημοκρατικές εξεγέρσεις των λαών της Β. Αφρικής και του αραβικού κόσμου, που μάχεται για πραγματική δημοκρατία, πρόοδο και κοινωνική δικαιοσύνη έξω από νεοαποικιακές και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η σχεδιαζόμενη επέμβαση του ΝΑΤΟ αποτελεί φαρσοκωμωδία και σενάριο τρόμου για όλους τους λαούς της περιοχής. Οι ηρωικές εξεγέρσεις των λαών της περιοχής για ψωμί, αξιοπρέπεια και δημοκρατία δεν χρειάζονται «Νατοϊκούς σκηνοθέτες» αλλά μόνο τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, τους λαούς.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου