Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Έφυγε ο Τάκης Κατσούλας

Την Τρίτη 21 Ιουνίου πέθανε ο Τάκης Κατσούλας.

Νεαρός εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση, απολύθηκε, ενώ την ίδια περίοδο της μεταπολίτευσης εντάσσεται στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ, περνώντας στη συνέχεια στον Συνασπισμό.

Ήταν μέλος της Ν. Ε. Δυτ. Αττικής και γραμματέας της Π.Κ. Ελευσίνας, ενώ στις δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν φίλοι και σύντροφοι του, εκ μέρους της ΚΠΕ του Συνασπισμού ο Άγγελος Μανταδάκης, ενώ για τον εκλιπόντα ο Βασιλείου Γιάννης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

Ο Τάκης δεν ήταν άνθρωπος του φαίνεστε, ήταν άνθρωπος της ουσίας.

Συνδύαζε μια βαθιά πολιτική σκέψη, με την πρωτοπόρα και διαχρονική προσωπική δράση για τα πιστεύω του.

Ο Τάκης υπήρξε φύσει και θέση ανιδιοτελής:

Μοιραστήκαμε τον ευγενικό του χαρακτήρα, τη μεγάλη του καρδιά, αλλά και τη συνέπεια που διέθετε πάνω σε αρχές, οράματα και αξίες.

Από το κρεβάτι του πόνου ρωτούσε, νοιαζόταν, αγωνιούσε και προβληματιζόταν για το πού πάει η σημερινή εξαιρετικά δυσάρεστη και πολύ δύσκολη για τον λαό μας κατάσταση.

Στα 54 χρονιά που πρόλαβε να ζήσει πρόσφερε απλόχερα ό,τι μπορούσε στο κοινωνικό σύνολο, στους φίλους και συντρόφους του, αλλά και στην οικογένεια του.

Τα αποθέματα ψυχής που αφήνει ο Τάκης θα δίνουν κουράγιο, πρώτα από όλους στην σύντροφο του Κατερίνα και στα παιδιά του Γιάννη και Λάμπρο, ώστε να ξεπεράσουν την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Σε όλους εμάς δε τους υπόλοιπους:

Τους φίλους και τους συντρόφους του, θέλουμε να του πούμε, όπου και εάν πηγαίνει, να ησυχάσει.

Μπορεί να στερηθούμε την φυσική του παρουσία, όμως δεν πρόκειται πότε να τον ξεχάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου