Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τοποθέτηση Δημ. Παπαδημούλη στη Βουλή για τα απαράδεκτα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος




Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα απαράδεκτα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, την αυθαίρετη και εκτεταμένη χρήση βίας και χημικών από την πλευρά της αστυνομίας αλλά και τον προπηλακισμό του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδη, ζήτησε να παρέμβει κατά την συζήτηση που διεξαγόταν στην Ολομέλεια της Βουλής και τοποθετήθηκε ως εξής:

Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών και Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, περάσατε πριν λίγες ώρες με 155 «ΝΑΙ» το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που φορτώνει ένα βαρύ λογαριασμό ζωής για χρόνια, για δεκαετίες στους ασθενέστερους.

Σας κάνουμε σκληρή, αυστηρή αντιπολίτευση και θα συνεχίσουμε να την κάνουμε, όπως κάναμε και στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γιατί πιστεύουμε ότι ακολουθείτε μία πολύ κακή και αντιλαϊκή πολιτική που παράγει τη βία της ανέχειας και της ανεργίας. Όμως, η παράταξή μας, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έχει επιλέξει ένα σαφή δρόμο, τους ειρηνικούς πολιτικούς αγώνες. Γι’ αυτό λέμε «όχι στη βία», «όχι στους βανδαλισμούς», «όχι στους προπηλακισμούς»!

Ζήτησα όμως το λόγο για ένα πολύ πιο σοβαρό θέμα. Ένα θέμα δημοκρατίας.

Επισημαίνουμε ότι αυτό το αμόκ της βίας και των χημικών, στο οποίο συμπράττουν και σήμερα και χθες και την περασμένη Τετάρτη δυνάμεις αστυνομικής αυθαιρεσίας και οι κουκουλοφόροι, είτε είναι βαλτοί, είτε όχι, αυτούς που πλήττει είναι ο ελληνικός λαός και το μαζικό ειρηνικό κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών.

Οι κουκουλοφόροι είναι αντίπαλοί μας, αντίπαλοι της αριστεράς, πάντα και τώρα και παλιότερα και στο μέλλον. Γι’ αυτό παρακαλώ να σταματήσουν τα επικίνδυνα παιχνίδια συκοφάντησης και στοχοποίησης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτήν την ώρα, αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα, αντιδημοκρατικά και απαράδεκτα.

Και κάτι ακόμα. Κύριε Υπουργέ, έπρεπε να μην περιμένετε τώρα να βγείτε από την Αίθουσα, μετά από τη δική μου παρέμβαση και την παρέμβαση του κυρίου Παφίλη. Επειδή όμως αυτή η υπόθεση, αυτή η προβοκάτσια σε βάρος του ειρηνικού κινήματος των αγανακτισμένων ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, κλιμακώθηκε εχθές και συνεχίζεται σήμερα, που σημαίνει ότι υπάρχει σχέδιο, θα έπρεπε να πάρετε πρωτοβουλίες εκτόνωσης, απεγκλωβισμού των ειρηνικών διαδηλωτών, έτσι ώστε να τερματιστεί αυτός ο φαύλος κύκλος της βίας.

Έχω δεχτεί δεκάδες μηνύματα που λένε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έσπρωχναν τους κουκουλοφόρους και σήμερα και χθες και την περασμένη Τετάρτη μέσα στο σώμα των ειρηνικών διαδηλωτών. Και είναι ειρηνικοί διαδηλωτές που αφόπλισαν ή απομόνωσαν πολλές φορές τους κουκουλοφόρους ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους παρακολουθούσαν και καμιά φορά χαριεντίζονταν κιόλας. Αυτά τα θέματα πρέπει να τα δείτε.

Αυτό όμως για το οποίο σας ζητώ να φροντίσετε και να ενεργήσετε αμέσως είναι να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει για ώρες στην πλατεία Συντάγματος με εκατοντάδες πολίτες που θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά που έχουν αναπνευστικά προβλήματα που έχουν παγιδευτεί στο Μετρό.

Κλείνοντας, να πω ότι παρότι διαφωνώ, όπως είναι λογικό, με τη στάση του Αλέκου Αθανασιάδη, αν αληθεύουν αυτά που μας είπατε, θα ήθελα να εκφράσω την ανθρώπινη συμπαράσταση εκ μέρους της παράταξής μας και να επισημάνω ότι ακόμη με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών και των πολιτικών τους προϊσταμένων δεν έχουν τιμωρηθεί, δεν έχουν καν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη αυτοί που προπηλάκισαν και τραυμάτισαν τον Κωστή Χατζηδάκη, ούτε καν αυτοί που προπηλάκισαν και τραυμάτισαν τον Γιάννη Παναγόπουλο. Και επειδή υπήρξαν και διάφοροι προκλητικοί και ανόητοι που θέλησαν να τα χρεώσουν αυτά σε βάρος μας και κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σας λέω από αυτό το Βήμα, ότι εμείς θα εγκαλέσουμε την Κυβέρνηση αν όσους επιτίθενται και ασκούν φυσική βία σε πολιτικά πρόσωπα, τους αφήσετε να συνεχίσουν να δρουν ατιμώρητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου