Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή επίθεση του κ. Απόστολου Κακλαμάνη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ




Όσα συνέβησαν σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, όπου ο πολιτικός διάλογος αντικαταστάθηκε από τις υβριστικές συμπεριφορές εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με μια ιδιότυπη «κοινοβουλευτική οχλοκρατία», παρά με κοινοβουλευτική πολιτική αντιπαράθεση.

Η σημερινή προσπάθεια του κ. Κακλαμάνη να συνδέσει επεισόδια εις βάρος

βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια σαφή κλιμάκωση της στρατηγικής της έντασης που άρχισε από τους κκ Πάγκαλο και Πεταλωτή και μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου συκοφάντησης του χώρου της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τον αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης.

Στην καλύτερη περίπτωση, αποτελεί και έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό στη σημερινή κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τις εγκληματικές πρακτικές εις βάρος διαδηλωτών στη διαδήλωση της Τετάρτης, αλλά και μάταιη προσπάθεια συσπείρωσης της βάσης του ΠΑΣΟΚ, σε μια περίοδο όπου οι δυνάμεις της αριστεράς συναντιούνται στους κοινωνικούς χώρους με τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να περισώσει ό,τι της έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά της και να προκηρύξει άμεσα εκλογές, όπου θα εκφραστεί η λαϊκή βούληση, αντί να μετατρέπει τη Βουλή σε θέατρο του παραλόγου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλληλέγγυος με τις ειρηνικές και μαζικές διαδηλώσεις που πλημμυρίζουν τις πλατείες της Ελλάδας και είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με πρακτικές βίας, που η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει προς όφελός της. Η πάλη ενάντια στο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και την κυβέρνηση θα συνεχιστεί, με νικητές τη νεολαία και τους εργαζόμενους.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου