Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ




Οι μαζικές διαδηλώσεις στις 28-29/6 , και η επί 1 μισή μήνα παρουσία των «Αγανακτισμένων- Αποφασισμένων» στην Πλατεία Συντάγματος, αποτέλεσαν τον νούμερο 1 στόχο της κρατικής καταστολής που μέσω των ΜΑΤ και ομάδων παρακρατικών επιδόθηκαν σε ένα απίστευτο πογκρόμ βίας και χημικού πολέμου .
Στόχος φυσικά οι χιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές (άνεργοι , νέοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι) που αντιστέκονται στην ισοπέδωση του συνόλου της κοινωνίας που η πολιτική κυβέρνησης και τρόικας επιτάσσει.
Εδώ και 1 μισή χρόνο η χώρα τελεί κάτω από ένα ιδιόμορφο καθεστώς που δεν έχει μοναδικό σκοπό την δημοσιονομική της εξυγίανση αλλά αντιθέτως επιβάλει την φτωχοποίηση των πολιτών μέσο τις καταλήστευσης των μισθών και των συντάξεων, τον στραγγαλισμό του μέλλοντος χιλιάδων νέων δείχνοντας τους τον δρόμο της ανεργίας , ενώ τελευταία βγάζει σε πλειστηριασμό και τον δημόσιο πλούτο.
Μνημόνιο 1, Μνημόνιο 2, Μεσοπρόθεσμο, εφαρμοστικοί νόμοι, θυσίες, περικοπές, καταργήσεις εργασιακών δικαιωμάτων, φόροι, έκτακτες εισφορές…. και αλλά πολλά στο όνομα ενός δυσβάστακτου χρέους που κανείς δεν ξέρει ,τι είναι αυτό το χρέος; Σε ποιον χρωστάμε; Πόσο χρωστάμε; Με ποιους όρους συνάφθηκαν αυτά τα χρέη ;Που πήγαν και που επενδύθηκαν; Που είναι τώρα αυτά τα υπέρογκα ποσά; Πως ωφελήθηκε η χώρα από αυτά τα δάνεια;
Σήμερα οι πολίτες καλούνται, να πληρώσουν όλη αυτή την αδιαφάνεια και την κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τον πιο βάρβαρο τρόπο, αφού πρώτα λοιδορήθηκαν ως ομοτράπεζοι στο μεγάλο φαγοπότι των πολιτικά υπεύθυνων, τώρα βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται στο όνομα μιας κρίσης χρέους που σαρώνει το σύνολο των ευρωπαϊκών χώρων του νότου και όχι μονό.
Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν υπάρχει διέξοδος από αυτήν την αποτυχημένη συνταγή που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τους εταίρους της, αν υπάρχει βιώσιμη απάντηση που θα βάλει την νέα γένια στο προσκήνιο και δεν θα την χαντακώνει σε ένα αύριο χωρίς δικαιώματα.
Αν δει για παράδειγμα κανείς τι ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τους ‘’ηρωικούς’’ 155,για το μέλλον των νέων θα καταλάβει. Περιληπτικά:
1. Καθιερώνεται, το ελαστικό 10ωρο χωρίς υπερωριακή αμοιβή
2. Καθιερώνεται ο μισθός στο 80% της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους νέους ως 25 ετών
3. Επεκτείνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου
4. Ενισχύεται η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, που κατουσίαν καταργεί τα συνδικάτα δηλαδή την εκπροσώπηση των εργαζομένων
Άρα η απάντηση σήμερα, δεν περνά σίγουρα μέσα από την λιτότητα και τη εξόντωση της ελπίδας των νέων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνδιαμορφώσει μαζί με τα κινήματα για τις ανάγκες της κοινωνίας μια πολιτική πρόταση που κινείται στου άξονες:
• Αναδιαπραγμάτευση του χρέους με την διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρος του
• Αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της κοινωνίας
• Δημόσιος-κοινωνικός πυλώνας τραπεζών, μέσω της κρατικοποίησης τους που θα βοηθήσει τα νοικοκυριά να ανασάνουν
• Απεμπλοκή από το μνημόνιο και ώθηση στην απασχόληση κυρίως των νέων με την αξιοποίηση του νέου επιστημονικού προσωπικού που υπάρχει στη χώρα μας
• Δημιουργία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ταμείου ενίσχυσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης για όλα τα κράτη της Ευρώπης

Οι αγώνες από εδώ και περά στον τόπο μας, θα κρίνουν πολλά. Οι νέες και οι νέοι έχουν πια ξυπνήσει και ζηταν πίσω το μέλλον τους.

ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου